Now Reading
Ką daryti, kad plaukai augtų ilgesni?

Ką daryti, kad plaukai augtų ilgesni?

Ką daryti

Moterims būdingas nepastovumas. Šiandien tu nori stilingo kare ar ekstremalaus trumpo kirpimo ir nedvejodama žengi į kirpyklą, kad kuo greičiau išpildytum savo svajonę, o kitą rytą staiga vėl užsimanai ilgų plaukų. Kai kurioms merginoms sekasi, nes joms vešlūs plaukai atauga vos per du ar tris mėnesius. O ką daryti toms, kurioms savo svajonės – turėti ilgus plaukus, išsipildymo tenka laukti labai ilgai? Vis tik yra keletas būdų, kurie padeda pagreitinti plaukų augimą.

Kosmetinės priemonės, skatinančios plaukų augimą

Šiuo metu rinkoje yra didelė kosmetinių priemonių, skirtų plaukų priežiūrai, pasiūla.
Kaukes plaukams geriau rinktis lengvos tekstūros, mielių arba šilko ekstrakto pagrindu. Šios kaukės gerai stiprina plaukus, stabdo jų slinkimą ir skatina augimą. Efektas išgaunamas ne iš karto, skirtumą pajausi tik po 2-3 mėnesių.

Šampūnus ir balzamus geriausia rinktis iš profesionalams skirtos plaukų priežiūros priemonių serijos, paprastai šios priemonės parduodamos vaistinėse ir priskiriamos prie gydomųjų priemonių. Jos yra brangesnės lyginant su parduodamomis didžiuosiuose prekybos centruose, tačiau pasižymi kur kas efektyvesniu poveikiu. Tačiau naudoti tokį šampūną reikėtų atsargiai. Šios priemonės dažniausiai būna koncentrato pavidale ir gali sukelti alerginę reakciją, Nepirk visos priemonių linijos iš karto – pradžioje pabandyk tik šampūną ir pažiūrėk kokia tavo odos ir plaukų reakciją į jį. Jeigu rezultatu esi patenkinta, gali drąsiai pirkti ir balzamą. Atmink, kad gydomųjų šampūnų negalima naudoti dažniau nei 1-2 kartus per savaitę.

Emulsijos ir kapsulės, skatinančios plaukų augimą, nežiūrint gana aukštos jų kainos, turi didelę paklausą, jų įsigyti galima trichologijos centruose ir grožio salonuose. Jau po poros savaičių pastebimas teigiamas efektas, kuris išsilaiko gana ilgai. Plaukai atauginėja kur kas greičiau ir atrodo sveikesni bei stipresni. Vis tik geriau būtų, jei šias priemones parinktų gydytojas trichologas, kuris įvertins tavo plaukų tipą, plauko struktūrą ir pažeidimo laipsnį. Priešingu atveju, eksperimentuodama tik be reikalo iššvaistysi pinigus.

Natūralios priemonės, skatinančios plaukų augimą

Pats paprasčiausias ir nieko nekainuojantis plaukų atauginimo būdas – naudoti natūralias, pačios gamtos mums dovanotas priemones. Kaukes augalų pagrindu, pagal „bobučių“ receptus galima pasigaminti namų sąlygomis. Pagelbėsi savo plaukams ir tuo pačiu sutaupysi pinigų.

3 populiarios kaukės, skatinančios plaukų augimą

Pipirų kaukė pagaminama per 5 minutes. Sumaišomi viso labo 3 ingredientai – 1 valg. šaukštas pipirų tinktūros, 1 valg. šaukštas ricinos aliejaus ir 1 valg. šaukštas plaukų balzamo. Ši kaukė užtepama ant galvos odos, neįtrinant jos į plaukus. Laikyk kaukę tol, kol pajusi stiprų deginimą. Tokią kaukę daryti galima ne dažniau kaip 3 kartus per savaitę.

Druskos kaukę taip pat nesudėtinga pagaminti. 3 valg. šaukštai juodotos druskos atskiedžiami 5 šaukštais vandens. Paruoštą masę 10 minučių lengvais judesiais įtrinki į plaukus, po to dar 10 minučių palaikyk. Tokia kaukė labai stiprina plaukus, suteikia jiems sveiką išvaizdą, o taip pat skatina jų augimą. Daryk ją 2 kartus per savaitę ir jau po mėnesio džiaugsiesi rezultatais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Arbatos kaukė labai tinka riebiems plaukams. Jos paruošimui reikės 250 g. sausų arbatžolių ir 250 ml degtinės. Visa tai sumaišyk, prakošk, uždėk ant plaukų ir, apvyniojus galvą rankšluosčiu, laikyk ne trumpiau kaip valalandą. Efekto ilgai laukti nereikės. Degtinės dėka vitaminai, kofeinas ir antioksidantai iš arbatžolių greitai prasiskverbia į plaukų struktūrą. Po dviejų savaičių plaukus bus malonu liesti, o po mėnesio suintensyvės ir jų augimas. Tokią kaukę daryti rekomenduojama 1-2 kartus per savaitę.

Vitaminų kompleksai plaukams

Vitaminus mes gauname per maistą. Tačiau kartais to nepakanka, kad išspręstume tokią problemą, kaip sulėtėjęs plaukų augimas. Tokiu atveju galima griebtis „sunkiosios artilerijos“ specialių vitaminų kompleksų pavidale. Šie preparatai gerina plaukų struktūrą ir skatina jų augimą. Derinant juos kartu su mityba ir plaukų priežiūra, jie duoda greitą rezultatą.

Vitaminus reikia gerti visą ar net kelis kursus, vidutiniškai 2-3 mėnesius, po to būtina padaryti pertrauką ir vėl pratęsti. Geriau, jei vitaminų kompleksą paskirtų specialistas. Kaip taisyklė, rezultatai matomi jau po mėnesio. Tačiau visiškam pažeistų plaukų struktūros atstatymui prireiks pusmečio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top