Now Reading
Festivalio „Vilnius Street Art“ metu kuriama vieša erdvė kultūringai gatvės kultūrai Saulėtekyje

Festivalio „Vilnius Street Art“ metu kuriama vieša erdvė kultūringai gatvės kultūrai Saulėtekyje

Festivalio „Vilnius Street Art“ metu kuriama vieša erdvė kultūringai gatvės kultūrai Saulėtekyje

Laikas.lt

Trečiadienį, rugsėjo 10 d., Saulėtekyje pievoje šalia VU Sveikatos ir sporto centro festivalis „Vilnius Street Art” kviečia prisidėti prie kultūringos gatvės kultūros kūrimo: jau nuo pirmadienio piešti pradėję konkursinės „Vilnius Street Art” festivalio programos nugalėtojai Jurgis Tarabilda ir Gabija Žilionytė darbuosis ant VU Sveikatos ir sporto centro, kuris pasiūlys aktyvių pramogų, o gatvės maisto atstovai „The Great Tit“ kvies užkandžiauti ir vakarieniauti. Renginys vyks visą popietę nuo 16 val.

„Antrasis „Vilnius Street Art“ festivalis nuo praėjusio skiriasi tuo, kad šiemet dauguma festivalio darbų yra kuriami atviroje erdvėje, kur praeiviai gali stebėti menininkų darbą, diskutuoti ar tiesiog susirinkti pasisėdėjimui. Ne išimtis yra ir Saulėtekyje esantis VU Sveikatos ir Sporto centras, šalia kurio – didžiulė pieva, kuri galėtų tapti studentų poilsio ir susirinkimo erdve. Tad trečiadienį kviečiame susirinkti būtent ten ir tapti gatvės kultūros kūrimo dalimi bei stebėti festivalio konkursinės programos nugalėtojų dueto Jurgio Tarabildos ir Gabijos Žilionytės progresą smagiais burbulais išpiešiant centro pastatą“, – teigė festivalio „Vilnius Street Art“ festivalio vadovė Ūla Ambrasaitė.

VU Sveikatos ir sporto centro direktorė doc. dr. Ramunė Žilinskienė pažymi, jog Saulėtekis iki šiol neturėjo nusitovėjusios viešos erdvės susibūrimams ir aktyviam laisvalaikiui. Ji teigia tikinti, jog gatvės kultūros renginys padės tokią erdvę formuoti: „Kai šiemet festivalis „Vilnius Street Art” paskelbė, kad ieško naujų pastatų ir sienų Vilniuje menininkų „drobėms”, nedvejodami nusprendėme pasiūlyti VU Sveikatos ir sporto centrą. Komplikuotos architektūros pastatą norėjome paversti patrauklesniu – gatvės menas tam pasirodė itin tinkama priemonė“, – mintimis dalinasi doc. dr. R. Žilinskienė. Renginio dieną centras pasiūlys aktyvių pramogų: pievoje prieš centro pastatą bus žaidžiamas badmintonas ir tinklinis, inicijuojami kiti aktyvūs žaidimai kamuoliu.

Kad gatvės kultūra būtų pristatyta visapusiškai, susirinkusiems į renginį gatvės maisto atstovai „The Great Tit“ visą popietę siūlys išbandyti kitokį gatvės maistą, nei esame įpratę: „Kebabai jau atsibodo, o juk gatvės maistas galėtų būti toks įvairus. Gatvės kultūra gali būti kultūringa, ne vien niokojanti, tad labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie festivalio „Vilnius Street Art“ veiklos ir kartu keisti vilniečių nuostatas apie tai, kas vyksta gatvėje. Kaip ir Sveikatos ir sporto centro darbuotojai, manome, jog gatvė neturi būti tik maršrutas nuo A iki B – vieša erdvė, gatvė, yra natūraliausia mūsų susirinkimų vieta, tad norime, jog ji taptų gyvesne ir įdomesne. Tai gali atsiskleisti per piešinius, maistą ar aktyvias pramogas“, – teigia Mykolas Piekuras, vienas iš „The Great Tit“ įkūrėjų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Liepos mėnesį viešu balasavimu J. Tarabildos ir G. Žilionytės duetas nugalėjo  „Vilnius Street Art” festivalio konkursinę programą. Festivalyje konkursinė programa buvo organizuota pirmą kartą ir festivalio organizatorių nuomone pasiteisino – sulaukta net 15 įdomių pasiūlymų iš 5 šalių menininkų, kaip papuošti VU Sveikatos ir sporto centrą. Aštuoni konkurse dalyvavę menininkai buvo pakviesti pasirodyti atviroje kūrybinėje festivalio erdvėje – „Sostinės dienų“ metu Odminių skvere tris dienas jie kūrė savo piešinius ir su smalsiais praeiviais dalijosi savo technikos subtilybėmis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top