Now Reading
Akcija „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams“ įgauna pagreitį

Akcija „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams“ įgauna pagreitį

Akcija „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams“ įgauna pagreitį

Prie jau savaitę universitetuose vykstančios socialinės gerumo akcijos “Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams” prisidėjo du didieji Vilniaus prekybos centrai – “Akropolis” ir “Europa”.

Prekybos centrų vadovai vienbalsiai tvirtino, kad akcija labai prasminga ir reikalinga. Ne vien dėl to, kad padedama sunkiai gyvenantiems vaikams, bet ir dėl to jog žmonėms suteikiama galimybė pasirūpinti silpnesniais ir iš visos širdies prisidėti prie vaikų gerovės.

Priminsime, kad akcijos „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams“ tikslas – paremti vaikus iš socialiai pažeidžiamų grupių knygomis bei vadovėliais, padėti jiems lavintis ir intelektualiai pažinti pasaulį per knygas.

Prasidėjus naujiems mokslo metams knygų vadovėlių įsigyjimo klausimas tampa ypač opus dažnam moksleiviui. Dėl aukštų vadovėlių kainų jie tampa ypač sunkiai įperkami tiems, kurie auga vargingesnėse šeimose. Kartais vienu vadovėliu mokykloje dalinasi net keli vaikai, nekalbant apie grožinės literatūros knygas, kurias vaikai retai gali rasti net ir bibliotekose.

Tad laisvalaikio portalas Laikas.lt nusprendė prisidėti prie šios problemos sprendimo ir nuo rugsėjo 20 d. iki spalio 29 d. septyniuose Vilniaus ir Kauno universitetuose organizuoja akciją „Dovanok skaitymo džiaugsmą vaikams!“.

Daugiau nei mėnesį laiko studentai ir geros valios žmonės galės atnešti savo „išaugtas“ knygas į specialias dėžes universitetuose ir prekybos centruose.

„Vaikams tai tikrai išskirtinė galimybė gauti taip reikiamas knygutes. Kalbėdami apie pratybas ar būtiniausius vadovėlius, susiduriame net su pedagogų nejautrumu. Vaikų dienos centrus lankantiems vaikams reikalinga parama. Tikimės, kad studentai išties nuoširdžią pagalbos ranką jaunesniesiems“, – teigė vieno akcijoje dalyvaujančio vaikų dienos centro vadovė.

Už tris „išaugtas“ – viena nauja

„Skatindami žmonių aktyvumą ir siekdami, kad akcija būtų išties naudinga, įsipareigojame akcijos pabaigoje kruopščiai suskaičiuoti gautas knygas ir už tris studentų atneštas knygas, nuo savęs padovanoti vieną naują vadovėlį ar grožinės literatūros knygelę“, – teigė laisvalaikio portalo Laikas.lt vadovė Simona Griniūtė.

Visos knygos bus kruopščiai suskaičiuotos ir už tris atneštas knygas, akcijos rėmėjai „CSC Telecom“ ir „Eurocom“ įsipareigoja nupirkti vaikams vieną naują grožinę knygelę ar vadovėlį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tad kviečiame atverti savo širdis, nepatingėti nuvalyti dulkių nuo senų knygų lentynų ir padovanoti skaitymo džiaugsmą mažiesiems. Jūsų visų indėlis bus įvertintas ir prasmingai panaudotas.

Plačiau apie akciją, jos eigą ir knygų pristatymo punktus rasite Laikas.lt.

Akcijos dalyviai: ISM, Vilniaus Universiteto Tarptautinio Verslo Mokykla, Vilniaus pedagoginis universitetas, Mykolo Romerio universitetas, Vilniaus universitetas, Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas bei didieji prekybos centrai „Akropolis” ir „Europa” Vilniuje. Taip pat prisijungti prie šios akcijos gali kiekvienas norintis.

Akcijos metu surinktos ir rėmėjų padovanotos knygos bus išdalintos: VšĮ „Gelbėkit vaikus“ Vilniaus vaikų dienos centrams „Duok ranka“, „Svajonių laivas“, „Šaltinis“ ir Antakalnio vaikų dienos centrui.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top