Now Reading
„Yaga Gathering 2014“ organizatorius atskleidžia, ko reikia, norint surengti gerą festivalį

„Yaga Gathering 2014“ organizatorius atskleidžia, ko reikia, norint surengti gerą festivalį

„Yaga Gathering 2014“ organizatorius atskleidžia

Laikas.lt
Pauliaus Burkšaičio nuotr.

Liepos 31–rugpjūčio 4 dienomis vyksiantis muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2014“ elektroninės muzikos mylėtojus džiugina jau daugiau nei dešimtmetį. Iš visai nedidelio, žinomo tik ribotam žmonių ratui, festivalis tapo laukiamu, įtrauktu į Europos festivalių kalendorius, įvykiu. „Yaga Gathering“ organizatorius Anton Shoom atvirai pasakoja apie festivalio organizavimą, kritiką ir šiemet laukiančias naujoves.

Kokia festivalio „Yaga Gathering“ idėja?

Tai renginys žmonėms, norintiems ištrūkti iš rėmų. Dauguma atvykusių propaguoja sveiką gyvenseną. Atvyksta žmonės, kurie mėgsta dalintis žiniomis, emocijomis. Bendruomeniškumas – mūsų vertybė.

Ko reikia, norint suorganizuoti gerą festivalį?

Reikia turėti idėją, viziją, entuziazmo ir, pageidautina, įgūdžių bei patirties.

„Yaga Gathering“ vyksta jau daugiau nei dešimt metų. Kas pasikeitė nuo pirmųjų festivalių?

Pirmųjų festivalių organizavimas buvo paremtas visišku entuziazmu, naivumu ir jaunatvišku atsidavimu. Per tiek metų įgavom įgūdžių, pažinčių, palaikymą, susidomėjimą festivaliu. Vis daugiau norinčių dalyvauti, prisidėti ir padėti. Visaip save realizuoti festivalyje.

Kiek žmonių reikia norint suorganizuoti festivalį?

Žiūrint apie kokios dydžio festivalį kalbame. „Yaga Gathering“ visi dirba iš idėjos, turime apie 20 įvairių sričių koordinatorių ir 40–50 savanorių. Jau kelis metus viską organizuoja tie patys žmonės. Kažkas pasiūlė prasidėti, kai ko buvo paprašyta. Stengiamės, kad žmogus, atėjęs pats save išreikštų. Žinom, kas ir už ką atsakingas, tačiau neturim griežtų taisyklių, kaip viskas turi vykti. Paliekam vietos interpretacijai.

Kiek laiko užtrunka organizaciniai darbai?

Festivalis vyksta vasarą, o kurti planus pradedama beveik prieš metus, rudenį. Žiemą vyksta pirmieji darbai, o visas pusmetis prieš festivalį gana įtemptas. Festivalis vyksta liepą, jį pasirinkom, nes tai šilčiausias mėnuo. Pas mus atvyksta labai daug lankytojų iš užsienio, todėl būtinai atsižvelgiam, į kitus festivalius, vykstančius Europoje.

Kaip išrenkate festivalio temą?

Šiemet renginio tema – verdantis katilas. Tai iš dalies magijos simbolis. O tuo pačiu ir tam tikras bendruomenės simbolis. Virtuvė sujungia žmones, ten praleidžiamas laikas kartu, o tokia ir yra festivalio idėja.

Ar būna momentų, kai sakai „viskas, nebedarysiu“?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žinoma, kad būna. Bet po to kažkaip susiimi ir darai toliau. Ir tai labai smagu, tu bendrauji su žmonėmis, priimi sprendimus, iššūkius, kiekvieną dieną mokaisi, įgauni neįkainojamus dalykus.

Ar sulauki daug kritikos?

Po festivalio visuomet pasiklausiam draugų nuomonės, kartais kritikos reikia netgi prašyti. Bet draugai tam ir yra draugai, kad pasakytų tiesą. Bet kokia kritika verčia tobulėti, jeigu į ją reaguoji konstruktyviai.

Kokios naujovės šiemet laukia festivalio svečių?

Pirmą kartą pristatysim dvi naujas tematines erdves – cirko sceną ir pranešimų bei diskusijų erdvę. Gyvename informacijos amžiuje, tad išmaniausieji šiemet galės pasinaudoti QR kodu ir sekti programą savo telefonuose. Bus galima sužinoti ne tik, kas vyksta konkrečiu metu festivalio erdvėse, bet ir kokius patiekalus siūlys lauko kavinės.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top