Now Reading
„Žmogus pažįsta 10 proc. savo sąmonės, visa kita yra TUNDRA (foto)

„Žmogus pažįsta 10 proc. savo sąmonės, visa kita yra TUNDRA (foto)

„Žmogus pažįsta 10 proc. savo sąmonės

Laikas.lt
Dainius Norvaišas
IspanaReikals aka Mantas Navickas nuotr.

Tokiu intriguojančiu šūkiu pasidabinęs, kiekvieną atvykstantį pasitiko jau vienuoliktąjį kartą vykęs elektroninės muzikos festivalis Tundra 2014. Nuostabiame gamtos kampelyje, prie Avilio ežero (Zarasų raj.) įkurtoje Tundros respublikoje, po truputėli augant ir plečiantis palapinių miesteliui, darėsi aišku, kad žmonės čia susirinko atrasti, kas dar neatrasta, ir švęsti gyvenimą. Tundroje ir su Tundra.

Keturios dienos, keturios naktys, keturios, skirtingose pasaulio pusėse išdėstytos scenos (Techno, Bass, Psy Trance, Chill Out) garantavo, kad laikas praleistas čia, bus ypatingas. Nusivilti neteko. Kiekvienas melomanas rado savo širdies ritmą atitinkančius ritmus, o tiems, kam to buvo maža, buvo pasiūlytos dar dvi, jaukiai paplūdimyje įsikūrusios scenos: Psy ir Eclectic. O ir oras tikrai lepino: saulė dosniai žarstė savo spindulius, nepamiršdama, kartas nuo karto, įkaitusius pamaloninti gaivinančiu lietumi.

Festivalio programa buvo suskirstyta į dieninę ir vakarinę dalis. Dienomis, tundriečių laukė aibė pramogų, paskaitų ir užsiėmimų. Sporto mėgėjams buvo įrengtos futbolo ir tinklinio aikštelės, kūrybinės dirbtuvės siūlė patiems pasigaminti sapnų gaudykles, susipinti mandalą ar papuošti kūną actekų raštais.

Harmonijos ir gydymo erdvėje ypatingas dėmesys buvo skiriamas žmogaus sielai ir kūnui. Gongų garsų terapija, joga, Shaolin treniruotės, paskaitos, masažai, tai tik nedaugelis užsiėmimų, padėjusių atgauti jėgas ir sielos ramybę. Nebuvo pamiršti ir tie, kas norėjo įsigyti kažką gražaus ir praktiško. Jų laukė meistrai su savo rankdarbiais, prekiautojai egzotiškomis prekėmis, atkeliavusiomis iš Indijos ir Nepalo.

Vakarinė programa buvo skirta muzikai. Iš visų pasaulio kampelių susirinkę atlikėjai, dosniai skandino susirinkusius ritmų lavinoje. Maloniai nustebino ir jų skaičius: daugiau nei šimtas. Deja, dėl laiko stokos, nepavyko išgirsti visų, bet likau sužavėtas X-ray, Clearlight, DoHm, Cassegrain, Ital LIVE ir daugelio kitų pasirodymais. Komplimentas Techno scenos dekoratorių komandai. Scena kartais atrodydavo tarsi gigantiškas vokiečių konstruotas futuristinis sunkvežimis, su viduje stryksinčiais didžėjais. Das Machine ist hier. Reikia padėkoti ir Psy Trance scenos kūrėjams. Už visas vaivorykštės spalvas, už lazerio šokį medžio viršūnėmis, kuris kyg švyturys, paklydusius pakviesdavo atgal prie scenos. Komplimento nusipelno ir Chill Out scena, po savo cirko kupolu, sutalpindavusi ir priglausdavusi, ieškančius ramybės. Pavargusiųjų ramybės oazė.

Pradžiugino ir festivalio maistas. Atsižvelgta buvo į kiekvieno skonį. Ir nesvarbu, ar tau patinka gyvas, vegetariškas, ar tradicinis maistas. Visi buvo pavalgydinti ir pakrauti energijos ateinančioms dienoms.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tundra, tai vienuoliktus metus gyvuojantis kultūrinis reiškinys, vienijantis skirtingo amžiaus, visuomenės sluoksnių, tautybių ir pažiūrų žmones. Tikslas – plėtoti sąmoningumą ir supratimą apie tai, kas mes esame, kur esame ir kodėl esame.

Daugiau akimirkų iš „Tundros“ – nuotraukų galerijoje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top