Now Reading
Grupė „Rasabasa“ sugrįžta su nauja daina ir kosminiu vaizdo klipu

Grupė „Rasabasa“ sugrįžta su nauja daina ir kosminiu vaizdo klipu

Grupė „Rasabasa“ sugrįžta su nauja daina ir kosminiu vaizdo klipu

Laikas.lt
Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Metus dirbusi studijoje Lietuvos-Norvegijos grupė „Rasabasa“ šiandien sugrįžta pristatydama naują dainą „Interstellar“ (liet. „Tarpžvaigždinis“) ir jos vaizdo klipą, įkvėptą senųjų mokslinės fantastikos filmų. „Tai pirmasis kūrinys iš būsimo mūsų albumo, kuris pasirodys rudenį“, – praneša grupės vokalistė Rasa Bubulytė.

Naujoji daina žymi ir pasikeitusį „Rasabasa“ skambesį. Beveik visi joje panaudoti garsai įgroti vintažiniais instrumentais, tokiais kaip 8-ajame dešimtmetyje pagaminti sintezatoriai ar juostinis garso aidas. Daina įrašyta Vilniuje, grupės narių įkurtoje studijoje „Ymir Audio“.

„Mus visus keturis sieja bendras bruožas – mums greitai pabosta kurti tokią pat muziką, nenorime kartoti to, ką jau esame padarę. Praėjusią žiemą jautėme, jog ilgą laiką grojome vis tas pačias dainas, be to, norėjome pakeisti tai, kaip mūsų dainos skamba gyvai. Taip pamažu pradėjome naudoti kitus instrumentus ir rašyti su jais naujus kūrinius. Naujose dainose beveik neliko įprasto grojimo gitara, jį pakeitė anksčiau mūsų beveik nenaudoti vintažiniai instrumentai. Tokie pokyčiai gali leisti muzikai suskambėti visiškai netikėtai, bet tai ir yra viena priežasčių, kodėl mums taip patinka kurti dainas“, – kalba dainos prodiuseris, „Rasabasa“ narys multiinstrumentalistas Snorre Bergerudas.

Naująjį kūrinį „Rasabasa“ pristato kartu su vaizdo klipu, savo estetika menančiu senuosius mokslinės fantastikos filmus, tokius kaip „2001: A Space Odyssey“ ar „Blade Runner“. Prie klipo dirbo jaunos kartos Lietuvos vaizdo klipų kūrėjų komanda – jį režisavo Saulius Baradinskas, o didelę dalį montavimo darbų atliko Marija Meškovaitė, klipe suvaidinusi ir astronautės rolę.

Siekdami kuo natūralesnio senųjų filmų efekto klipo kūrėjai vengė šiuolaikinės kompiuterinės animacijos, vietoje jos naudodami kosminių objektų miniatūras. Patys „Rasabasa“ nariai pagamino klipe matomų planetų modelius, netgi sukonstravo mini kosminį laivą.


Snorre Bergerud montažas

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Klipui dinamikos suteikė šokėjos Aistės Burnytės pasirodymas. „Senieji mokslinės fantastikos filmai gali atrodyti labai statiški, todėl mes norėjome, kad klipe būtų šokis, – sako grupės nariai. – Nepavaldi laikui ir mistiška Aistės išvaizda buvo būtent tai, ko ieškojome. Jeigu tikri ateiviai atrodytų ir šoktų taip, kaip ji, galbūt NASA pagaliau investuotų šiek tiek daugiau pinigų kelionėms į kitas planetas.“

„Interstellar“ yra įžanga į šiuo metu kuriamą pirmąjį „Rasabasa“ albumą, kuris bus išleistas rudenį. Tada grupė planuoja surengti ir pirmuosius koncertus po daugiau nei metų pertraukos.

Lig šiol „Rasabasa“ yra išleidusi du minialbumus (EP). Lietuvės Rasos Bubulytės ir trijų Norvegijos muzikantų Snorre Bergerudo, Sindre Skeie ir Bjørno Holmeslando Liverpulyje suburta grupė šiuo metu gyvena ir kuria Lietuvoje. „Rasabasa“ jau yra koncertavusi didžiausiame Baltijos šalyse muzikos festivalyje „Positivus“, pasirodžiusi Talino muzikos savaitėje. Grupės kūriniai populiarumo susilaukė ne tik Baltijos šalyse, bet ir Norvegijos radijo stočių eteryje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top