Now Reading
Sekmadienio receptas – morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Sekmadienio receptas – morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Sekmadienio receptas - morkų sriuba su jogurtu ir kmynais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme šilkinės morkų sriubos su jogurtu ir kmynais receptą.

Trukmė: 10 min. paruošti, apie 20-30 min. virti.

Porcijos:
3-4.

Reikia:

  • 400 g šviežių morkų (nuplautų, nuskustų, supjaustytų kubeliais);
  • 1/2 didelio svogūno;
  • 2-3 grūstų česnako skiltelių;
  • poros žiupsnelių kmynų (arba žiupsnelio kumino);
  • 1 l sultinio (daržovių ar vištienos, aš tai naudojau grybų ir buvo irgi labai skanu);
  • šlakelio alyvų aliejaus;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • druskos (jei sultinys nesūrus);
  • žiupsnelio rudojo cukraus;
  • nesaldaus, lieso jogurto (patiekimui).

Pastaba: Žirnių nenaudojau, tik papuošiau jais sriubą, nes petražolės nusibodo. Jogurtą galite pakeisti grietine.

1. Paruoštas morkas sudėkite į beveik verdantį sultinį, sumažinkite ugnį iki vidutinės. Susmulkinkite svogūną, apkepinkite keptuvėje, įkaitintame šlakelyje aliejaus drauge su česnaku ir kmynais. Suberkite į sriubą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2. Sriubą pagardinkite pipirais, cukrumi, druska (jei trūksta). Virkite, kol morkos suminkštės. Tuomet išplakite elektriniu maišytuvu ir patiekite su šaukštu jogurto.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top