Now Reading
Jei po žiemos išsausėjo plaukai

Jei po žiemos išsausėjo plaukai

Jei po žiemos išsausėjo plaukai

Lsveikata.lt

Pastebėjau, kad po žiemos labai išsausėjo plaukai, pradėjo slinkti. Anksčiau jie buvo ilgi ir gražūs, o po šios žiemos jie suplonėjo ir nušiuro. Įtariu, kad tam turėjo įtakos ir tai, kad žiemą buvo egzaminų sesija ir turėjau daug mokytis, netekau keleto kilogramų. Kaip galėčiau atgaivinti plaukus ir susigrąžinti jų blizgesį bei apimtį?

Raimonda, 19 metų

Plaukai visada buvo svarbus grožio elementas. Tai taip pat ir mūsų organizmo veidrodis. Jei jaučiatės gerai, ir plaukai spindi, nes yra gražūs ir sveiki. Jei nervinatės ar pavargstate – plaukai pradeda sausėti, skeldi jų galiukai. Dėl šios priežasties plaukus reikia puoselėti ir prižiūrėti ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus.

Kad plaukai išliktų sveiki

Temperatūrų kaita žiemą vargina ir alina plaukus, todėl atėjus pavasariui jie gali susilpnėti, išsausėti ir pradėti slinkti. Kad taip neatsitiktų, šiuo metų laiku reikia ypač jais rūpintis. Neužtenka plaukus vien išplauti ir sušukuoti – būtina juos pamaitinti. Priklausomai nuo plaukų tipo, reikia pasirinkti maitinamąsias kaukes.

Taip pat svarbu atsiminti, kad nepatariama šukuoti šlapių plaukų. Iš pradžių reikia nusausinti rankšluosčiu, leisti jiems natūraliai pradžiūti ir tik tada imti šepetį. Taip pat džiovinti reikia priešinga jų augimui kryptimi. Būtina atkreipti dėmesį ir į šukų galiukus – jie turi būti užapvalinti, kad nepakenktų galvos odai ir plaukų struktūrai.

Neužmirškite kaitalioti šampūnų: skirtų vartoti kasdien su gydomaisiais. Taip pat kartą per savaitę, prieš plaunant plaukus, sutepkite juos gaivinamąja ar maitinamąja priemone. Nenaudokite daug šukuosenai formuoti skirtų priemonių. Paprastai dieninei šukuosenai kurti užtenka vienos formavimo priemonės.
Į pagalbą – priemonės iš gamtos

Parduotuvėse ir vaistinėse yra daugybė įvairiausių šampūnų, plaukų balzamų, stiprinamųjų kremų bei kaukių. Vis dėlto neverta pamiršti ir gamtos dovanų. Tinkamai paruošti įvairių žolynų nuovirai ir trauktinės atgaivina, pamaitina plaukus ir jų šaknis, naikina pleiskanas, stabdo odos uždegimus bei plaukų slinkimą.

Jei jūsų plaukai sausi, paimkite 2 valgomuosius šaukštus kefyro, pusės citrinos sulčių, 1 šaukštą medaus, 1 kiaušinio trynį. Viską sumaišykite ir košele įtrinkite plaukus. 20-40 min. palaikykite susukę į rankšluostį. Išskalaukite vasarošilčiu vandeniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Norint atgaivinti riebius plaukus, reikia sumaišyti po 1 arbatinį šaukštelį alavijo ir greipfruto sulčių, 1 valgomąjį šaukštą medaus, sutrinti česnako skiltelę ir įmaišyti kiaušinio trynį. Gauta mase įtrinti išplautų plaukų šaknis, galvą pridengti polietileniniu maišeliu ir aprišti storu rankšluosčiu. Po pusvalandžio plaukus išplauti.

Komentaras. Plaukų stilistas Viačeslavas Latyševas:

Pastebėję, kad plaukai nusilpo, pirmiausia turite atkreipti dėmesį į mitybą. Labai svarbu, kad su maistu gautumėte pakankamai vitaminų ir mineralų. Plaukai niekada nebus blizgantys ir gražūs, jei gersite nepakankamai vandens. Taip pat svarbu yra poilsis, rami aplinka. Stresas, skubėjimas, nervinė įtampa yra plaukų priešai. Svarbu tinkamai prižiūrėti plaukus. Merginos tiesindamos kiekvieną dieną plaukus ar džiovindamos juos džiovintuvu, niekada neturės blizgančių, sveikų plaukų. Plaukus reikia lepinti, tada jie ir augs. Puikiai tam tinka namuose gamintos kaukės. Sumaišius kaušinį, aliejų ir citrinos sulčių pasidarysite kaukę, kuri padės plaukams atgauti drėgmę ir gražią išvaizdą. Taip pat yra specialios drėkinamosios procedūros, kurias jums gali atlikti profesionalas kirpykloje.

Jei norite atsiauginti plaukus, sugrąžinti jų sveiką išvaizdą, palepinkite juos masažu. Trinkdami galvą pirštų galais apie 3 minutes pamasažuokite galvos odą. Taip pagreitinsite kraujotaką ir plaukai greičiau augs, gražiau atrodys. O svarbiausia atsiminti, kad saikas yra grožio paslaptis. Reikia plaukams leisti pailsėti – neplauti kiekvieną dieną, netiesinti. Kai šukuosenos, naudojant karštus prietaisus, formuojamos vieną kartą per mėnesį – tai nepakenks, bet kai tai pasidaro rutina, nereiktų klausti, kodėl jie išsausėjo ir prarado gražią išvaizdą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top