Now Reading
Greitai pagaminama, skani, soti, originali ir dar daug teigiamų epitetų verta vakarienė (foto)

Greitai pagaminama, skani, soti, originali ir dar daug teigiamų epitetų verta vakarienė (foto)

Greitai pagaminama

Laikas.lt
Paruošta pgl. Handimania.com

Taip norite vakarienei kažko netradicinio, bet neturite nei laiko, nei noro, nei jėgų. Tikimės, kad mėgstate kiaušinius, nes šiandien šiek tiek pasiūlysime su jais paeksperimentuoti. Tik nenusiteikite ilgam vakarui virtuvėje.

Variantas numeris 1

Kiaušinis krepšelyje

Reikės:

  • forminės duonos,
  • kiaušinių,
  • sūrio,
  • kumpio,
  • žiupsnelio druskos ir pipirų.

Išpjaukite iš duonos riekės vidurį, kad liktų tik rėmai. Ir įdėkite juos į keptuvę.

Tuomet į tuos rėmus įmuškite kiaušinį.

Ant viršaus uždėkite kumpio gabalėlį.

… po to sūrio.

Viską uždenkite prieš tai išpjautu riekės viduriu.

Porą minučių kepkite.

Tada apverskite ir dar kelias minutes pakepkite.

Rezultatas.

Variantas numeris 2

Kumpio ir kiaušinių puodeliai

Reikės:

  • keturių gabalėlių kumpio,
  • dviejų kiaušinių,
  • 1/3 paprikos,
  • 100 g sūrio,
  • česnakų arba svogūnų laiškų,
  • žiupsnelio druskos ir pipirų,
  • keksiukų kepimo formos.

Smulkintus česnakų arba svogūnų laiškus sumaišykite drauge su pjaustyta paprika, tarkuotu sūriu, kiaušiniais, druska ir pipirais.

Į keksiukams skirtas duobutes įdėkite susuktus kumpio gabalėlius.

2/3 paruoštų puodelių pripildykite pasigamintu mišiniu

10-12 min. kepkite 200°C orkaitėje.

Variantas numeris 3

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pipirų ir kiaušinių gėlės

Reikės:

  • geltono, žalio pipiro arba paprikos,
  • kiaušinių,
  • česnakų arba svogūnų laiškų,
  • šlakelio aliejaus.

Supjaustykite pipirą 1 cm storio žiedais.

Išimkite visas sėklas.

Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus ir kai jis įkais, sudėkite pipiro žiedus.

Į kiekvieną žiedą įmuškite po kiaušinį.

Kepkite tiek laiko, kiek jums reikia, tiksliau – kokio skystumo ar kietumo kiaušinius mėgstate.

Sudėkite paruoštas gėlytes į lėkštę ir apibarstykite smulkintais česnakų ar svogūnų laiškais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top