Now Reading
Sekmadienio receptas – pasta su pikantišku viduržemio jūros padažu

Sekmadienio receptas – pasta su pikantišku viduržemio jūros padažu

Sekmadienio receptas - pasta su pikantišku viduržemio jūros padažu

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme itin greitai pagaminamos ir neįprastos pastos su pikantišku viduržemio jūros padažu receptą.

Trukmė: 15 min.

Porcijos: 3.

Reikia:

  • maždaug 2 stiklinių rotini ar pan. pastos;
  • gabalėlio sviesto (kokių 35-40 g);
  • 1 didelio melsvojo svogūno;
  • stiklinės su kaupu itin tirštos pomidorų tyrės (geriausia be priedų);
  • pusės stiklinės juodųjų alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
  • kokių 6 didelių, saulėje džiovintų pomidorų (sausų, ne aliejuje);
  • šaukšto su kaupu rudojo cukraus;
  • šviežio arba stambiai sudžiovinto raudonėlio;
  • braškinio balzaminio acto šlakelio*;
  • šviežiai maltų pipirų ir druskos.

Recepto eiga:

Išvirkite makaronus švelniai pasūdytame vandenyje (galima įpilti šlakelį tyro alyvuogių aliejaus). Virkite trumpiau nei nurodyta ant pakuotės. Tam, kad būtų al dente, dažniausiai užtenka virti kokiom 2-3 minutėmis mažiau. Svarbiausia, kad makaronai neištižtų ir liktų a la kramtomi. Nukoškite vandenį.

Įkaitinkite gabaliuką sviesto puode ir jame apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol paruduos. Supilkite tyrę, sudėkite alyvuoges, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Pagardinkite ruduoju cukrumi, raudonėliu, balzaminiu actu. Pakaitinkite padažą šiek tiek ant silpnesnės ugnies ir sudėkite makaronus. Gerai išmaišykite viską, pakaitinkite šiek tiek, pagardinkite druska ir pipirais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

*Pastabos

Braškinis balzaminis Modenos actas, spėju, ne visuose namuose bus. Jį galite pakeisti paprastu, geros kokybės balzaminiu actu. Pomidorų padažui dar tinka ir raudonojo vyno actas. Tik nepadauginkite, užteks nepilno šaukšto.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top