Now Reading
Prie „Penktadienio DJ“ pulto atvirauja Fingalick

Prie „Penktadienio DJ“ pulto atvirauja Fingalick

Prie „Penktadienio DJ“ pulto atvirauja Fingalick

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

Šį penktadienį rubriką savo atradimais pildo ypatingas svečias – Fingalick arba Tomas Narkevičius. Pastarasis buvo labiau žinomas spalvotais „Tele Bim-Bam“ laikais, o Fingalick lipo vaikinui pradėjus groti tamsiuoju paros metu. Miestų naktinėtojai, festivalių lankytojai ar tiesiog elektroninės muzikos gerbėjai šį vardą tikrai žino, o nespėjusiems susipažinti labai pasisekė: šis dešimtukas toks atviras, kad retai iš savo draugo sulauksi tokių pasakojimų apie mėgiamus kūrinius. 

Nežinia, kodėl, bet klausant Fingalicko grojaraščio bei įsigilinus į jo prierašus kyla didžiulis pasitikėjimas šiuo jaunu žmogumi. Gero savaitgalio!

Banks – This Is What It Feels Like

Ši labia šviežia, nuostabaus balso savininkė iš Los Andželo jau koncertuoja su „The Weeknd“ ir kolaboruojasi su dideliais prodiuseriais kūryboje. Singlas iš jos EP „London“, prodiusuotas visų jau pasiilgto Jamie Woon bei šokių muzikos dievaičio Lil’ Silva, apjungia abiejų geriausias puses – Jamie psichodeliniai pritariančio vokalo triukai ir sunkūs akordai bei Lil’ Silvos kieti ritmai. Viską puošia tikrai nepakartojamas Banks balsas. Klausau šito, kai truputį apsiniaukia.

FKA twigs – Papi Pacify

FKA twigs pirmą kartą išgirdau visai neseniai, iškart po jos klipo „Water Me“ singlui iš to paties EP. Benas (ba.) labai liaupsino ir gyrė, o aš iš pradžių neatkreipiau dėmesio. Po „Papi Pacify“ nupirktas – taip turėtų skambėti šiuolaikinė vokalinė muzika, apjungianti R&B motyvus, visokius „Post“ judėjimus bei trapų twigs sopraną. Įsimylėjau šią mergaitę ir jaučiuosi labai labai įkvėptas.

The Internet – Dontcha

Dar viena mergina sąraše – ambicingoji Syd the Kid ir jos kolega Matt Martians, išleidę mano vieną mėgstamiausių užpraeitų metų albumų „Purple Naked Ladies“. Šiemet jie mums padovanos naują savo darbą „Feel Good“ ir aš jau jaučiuosi gerai – „Dontcha“ yra būtent tai, ko aš noriu ir tikiuosi iš „The Internet“ – gyvi instrumentai, nestiprus bet labai seksualus Syd vokalas ir tikras, geras grūvas. Klausau šito ryte su omletu.

Kingdom feat. Kelela – Bank Head

Išgirdau šį ir visiškai pamečiau galvą – čia pagautas absoliučiai geriausias santykis tarp „Fade to Mind’iško“ ritmo ir Kelelos, naujos leiblo vokalistės, soprano. Rezultatas – šviežias, judinantis ir kažkuo liūdnas šokių aikštelės hitas. Klausyčiau šio prigrūstame Los Andželo klube.

The Unused Word – The Healer (Acoustic)

Austrė mergina nustebino ne tik deivės Badu kūrinio interpretacija, bet dar labiau savo ypatingu tembru – ilgai mane kolega įtikinėjo, kad čia moteriškas balsas. Bent keliose vietose nubėga šiurpuliukai, o tai muzikoje padaryti gan sudėtinga – kažkaip reikia pasiekti klausytojo smegenis ir jausmus kartu, sujaudinti ir vieną, ir kitą. Džiaugiuosi susipažinęs su šios atlikėjos muzika ir labai lauksiu daugiau originalių jos pačios kūrybos kūrinių.

Kelela – Enemy

Iš išorės piktas, bet viduje net labai jausmingas Kelelos kūrinys, prodiusuotas dar vieno dueto iš „Fade to Mind“ kompanijos – „Nguzunguzu“, kurio moteriškoji pusė – DJ Asma – yra mano mėgstamiausia DJ moteris. Instrumentalas vėl stipriai orientuotas į ritminę dalį, bet man Kelelos balsas beprotiškai čia tinka. Sveiki atvykę į naują, stipriai pop muzikos ir R&B inspiruotą epizodą.



Olive – You’re Not Alone

Melodija, kurią tikrai visi prisimena iš vaikystės, mane ilgai tampė ir kankino, nes buvau pamiršęs ir originalą, ir garsųjį ATB perdarinį. Tai seniena, verta likti neužmiršta, ypač dabartinėje elektroninėje muzikoje dominuojant jungle ritmams. Tai tokia daina, kur tikrai visada prisiminsiu ir prisegsiu prie „dainų, per kurias galima ramiai numirti“ sąrašo, kartu su Madonnos „Frozen“ ir t. t.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Knxwledge – Not The Same feat. Blu

Grįžtam į 2009-uosius, kai sriuba dar nebuvo madinga ir bytsai atvedė didžiąją dalį dabartinių elektroninės muzikos jaunųjų prodiuserių į veiksmą. Mus tada įkvėpė Los Andželo Beats scena, mndsgn., devonwho, Teebs ir, aišku, Knxwledge. Blu yra mano vienas mėgstamiausių reperių šiuo metu, visąlaik sąmojingas, intelektualus ir aktualus. Šių dviejų amerikiečių duetas skamba taip, lyg San Andreas gaujos būtų sudariusios taikos sutartį.

Dornik – Something About You

Nesugebu paaiškinti, kaip šis bičas dar nesusprogdino globalios populiarumo bombos – nors girdėjome tik vieną jo singlą, o vaikiną išleis PMR Records (Julio Bashmore, Jessie Ware, Sam Smith), jau šiuo metu jis galėtų dainuoti Jimmy Falono pokalbių laidoje. Nepaprastai gražus tembras, senuoju R&B kvepiantis takelis, detalės, kurios iššaukia kažkokį Beverly Hillso kvapą, baseinus, moteris ir vakarėlius. Tikrai visiems laikams įėjęs į mėgstamiausių sąrašą.

Outkast – Prototype

Net gėda prisipažinti, bet „Prototype“ išgirdau visiškai neseniai. Niekada neklausiau „Outkast’ų“ skersai ir išilgai, daugiau tai būdavo VIVA kanalo rekomenduojami singlai. Manau, visai tinkamu metu išgirdau, nemanau, kad tada būtų prakalbusi taip, kaip dabar. Be abejonių, viena geriausių „Outkast“ dainų ir, ko gero, apskritai visų laikų baladžių mainstream’o scenoje.

Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top