Now Reading
Akių ganymas vintažinio interjero namuose ir patarimai, kaip susikurti panašius (foto)

Akių ganymas vintažinio interjero namuose ir patarimai, kaip susikurti panašius (foto)

Akių ganymas vintažinio interjero namuose ir patarimai

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

Jau keleri metai, kaip vintažas iš apdulkėjusių palėpių ir apdaužytų lagaminų lyg koks zombis prisikėlė ir vaikšto mūsų miestų gatvėmis. „Keista“, – galvomis kraipo mūsų mamos ir močiutės, giliai širdyje besidžiaugdamos antram gyvenimui prikeltais daiktais. Taip, mesti daiktų neapsimoka. Tai tik patvirtina tinklaraščio Ohsolovelyvintage narės, surengusios foto ekskursiją po vienos iš jų namus.

Stefanie su savo vyru Emery gyvena 90 kvadratinių metrų Antrojo pasaulinio karo metais statytame name, Prancūzijoje. Jiems atsikrausčius, namas turėjo daug mažų kambarėlių, kurių pora nesugalvojo kaip išnaudoti. Taigi jie nugriovė daugelį sienų, taip sukurdami didelę erdvę. Visiems darbams prireikė dvejų metų, tačiau matant tokį rezultatą, galima laukti ir dešimtmetį, tiesa?

Atėjus metui imtis patalpų dekoracijos, pora visa galva pasinėrė į 6 ir 7 dešimtmečio interjero žurnalus. Jie norėjo, kad jų namuose vyrautų to meto modernus interjeras. Kaip sako Stefanie, tokiu atveju, svarbu nebijoti kičo ir spalvų. Vintažu mergina domėjosi dar gyvendama su tėvais, tad dabartiniame valgomajame stovintis stalas pirktas dar paauglystėje. Mergina pripažįsta, kad yra tiesiog pamišusi dėl medžio detalėmis puoštų sienų ir išskirtinių senovinių šviestuvų. 

„Šis namas – ištisa mano šeimos istorija. Mano seneliai nusipirko jį 5 dešimtmetyje, čia užaugo mano tėvas, galiniame kieme įvyko tėvų vestuvės, dabar, jau penkti metai, su vyru gyvename mes“, – pasakoja Stefanie. Vintažo mylėtojos teigimu, jie pasimetė beskaičiuodami, kiek sluoksnių tapetų turėjo šio namo sienos. Keisčiausia, pasak jos, kad ten, kur dabar yra valgomasis, seniau buvo jos senelių miegamasis.

Pasidžiaukime drauge su Stefanie ir Emery pagaliau įsikūrus. O štai keletas patarimų, norintiesiems ir į savo namus įnešti dalelę retro dvasios:

  • Pirmiausia reikia nuspręsti, koks laikotarpis domina labiausiai: kičinis 6-asis dešimtmetis, stilingasis 7-asis, bohemiškas 8-asis ir pan.

  • Kiekvienas kambarys turi turėti kažką, kas pirmiausia patrauks akį. Tiksliau, kažką būtent iš pasirinkto laikotarpio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Nebijokite spalvų ir raštų. Kad spalvotos sienos mažina erdvę, nėra mitas, tačiau nereikėtų vengti spalvų ir bent vieną sieną nuspalvinti itin ryškiai, o kitas palikti baltas ar pastelines. O jei turite daug erdvės, žaiskite su visomis sienomis. Nebijokite prie jų derinti įvairiais raštais išmargintų baldų ar kitų interjero detalių.

  • Lentynas ar atviras spinteles kabinkite kuo neįprastesnėse vietose arba išdėliokite jose kuo netikėčiausias vintažines smulkmenas. Pavyzdžiui, jei spintelė kabo vonioje, nereiškia, kad joje negali apsigyventi stirniuko skulptūrėlė,o virtuvėje – žadintuvas, knygos ar retro skrybėlaitės.

  • Miksuokite sena su nauja. Vintažiniai niekučiai puikiai atrodys ir modernioje šio amžiaus spintoje arba senelių laikus menantis stalas – prie tik ką pirktų naujų kėdžių, o spausdinimo mašinėlė visuomet jausis jaukiai greta nešiojamojo kompiuterio.

  • Puoškite sienas paveikslais ir kitomis kabančiomis dekoracijomis. Galite pasirinkti stilių, pavyzdžiui, medžio dirbiniai arba vintažiniai printai. Svarbiausia, kad būtų nenuobodu, žaisminga ir atspindėtų tai, kas jums iš tikro patinka.

  • Naudokite mažos galios lemputes kambariuose, kuriuose vakarieniaujama ar renkasi svečiai. Tai ne tik nukels į praeities laikus ar suteiks jaukumo, bet ir sutaupys elektros energijos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top