Now Reading
Baigėsi katinų graffiti maratonas (Foto)

Baigėsi katinų graffiti maratonas (Foto)

Baigėsi katinų graffiti maratonas (Foto)

Neseniai Vilniuje, „Ogmios prekybos mieste“, baigėsi savaitę trukęs graffiti maratonas, kurio rezultatas – dešimt originalių grafitų, vaizduojančių katinus.

Vietoj keturių dienų visą savaitę trukusį paišymą apsunkino lietingas oras, tačiau nepaisant to piešėjai sulaukė nemažo praeivių dėmesio.

Pasak graffiti renginių organizatorių, šį projektą išskirtiniu galima laikyti dėl įvairių priežasčių. Viena vertus, kai kurie piešiniai išėjo labai dideli – nusileidžiantys tik didžiausiam Vilniaus grafitui, esančiam ant „Lietuvos žinių“ fasado Žvėryne. Be to, visi piešiniai yra juodai balti ir vaizduoja viena herojų – katiną.

Pasak OPM pardavimų direktoriaus Lino Ladausko, katinas pasirinktas dėl to, jog yra miesto simbolis nuo Romos laikų. Teritorijos vystytojai tikisi, jog ilgainiui įvairūs katinų grafitai taps traukos objektu miestiečiams bei miesto svečiams.

Pasak konkurso organizatoriaus Julijaus Gurevičiaus, šis projektas padės parodyti visuomenei, jog kokybiškas graffiti yra menas, kuriantis atmosferą ir traukiantis miestiečių bei turistų dėmesį, todėl piešėjams svarbu, kad jų darbas derėtų su aplinka, ją pagyvintų ir sudomintų praeivius.

Po tris skirtingų charakterių katinų grafitus papuošė Šeimos aikštę bei Interjero alėją, du Mašinų kvartalą, po vieną Apdailos kiemo ir išparduotuvių centro „Parkas Outlet“ sienas.

10 piešinių atliko 5 komandos arba individualūs piešėjai iš Vilniaus ir Kauno. Vyriausiam šiame projekte dalyvaujančiam grafitų piešėjui – 35 metai. Daugiausia piešinių (iš viso 4) atliko piešėjas, pasivadinęs slapyvardžiu B1t.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Mes labai džiaugiamės, kad OPM skyrė tiek vietos realizuoti kūrybines idėjas. Tikimės, kad ateityje čia atsiras daugiau sienų mūsų darbams“, – sakė vienas iš projekto organizatorių Tomas Akstinas (Cuba).

Gatvės meno darbai, kuriems skirtos sienos įvairiuose OPM kvartaluose, buvo atrinkti konkurso būdu. Opm.lt interneto svetainėje vykusiame balsavime savo nuomonę dėl piešinių išreiškė daugiau nei pustrečio tūkstančio unikalių lankytojų. Konkurso nugalėtojus nulėmė ne tik internautų, bet ir komisijos, sudarytos iš OPM atstovų bei graffiti renginių organizatorių, nuomonė. Iš viso konkursui Lietuvos graffiti piešėjai pateikė 36 darbus – daugiausia, net 13, buvo skirti Interjero alėjai.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top