Now Reading
„Fluxus ministerija“ šią savaitę pasipuoš milžiniško dydžio seneliu išminčiumi

„Fluxus ministerija“ šią savaitę pasipuoš milžiniško dydžio seneliu išminčiumi

„Fluxus ministerija“ šią savaitę pasipuoš milžiniško dydžio seneliu išminčiumi

Laikas.lt

Buvusiame „Lituanicos“ batų fabrike (Jonavos g. 3, Kaunas) įsikūręs menų inkubatorius „Fluxus ministerija“ šią savaitę ketina pasipuošti milžinišku piešiniu „Meistras“.

Idėjos autoriaus, „Fluxus ministerijos“ viceministro Edgaro Stanišausko teigimu, šiąnakt pradedamas piešti piešinys bus vienas iš nedaugelio tokio pobūdžio piešinių Lietuvoje.

„Nors užsienio miestuose panašiais piešiniais pastatai puošiami dažnai, Lietuvoje tai, deja, nėra praktikuojama. Manome, jog tai gera proga populiarinti tokią meno formą Lietuvoje, tuo pat metu puošiant miesto erdves“, – teigė jis.

260 kv. metrų dydžio piešinio autoriai – Žygimantas Amelynas ir Tadas Šimkus. Kūrėjų teigimu, ant „Fluxus ministerijos“ atsiras senelis, kuris tyliai pučia savo dūdpypkę, iš aukštai stebi stebinčius, kuriančius, šokančius prie upės, piešiančius už konteinerių, grojančius smuklėje.

Pasak autorių, kiekviename mūsų tūno meistras – išmintis, įkvėpimas ir kūryba. „Meistro” aprangos raštas sudarytas iš kampe pavaizduoto teptuko ir pieštuko motyvo. Senelis basas – tai simbolinė duoklė kadaise „Fluxus ministerijos“ pastate veikusiam batų fabrikui.

„Nuo studijų laikų domiuosi piešiniais ant sienų, ypač didelio formato. Matydavau, kaip akimirksniu piešinys gali pakeisti miesto erdvę, pastato architektūrą. Tai mane motyvuoja ir žavi. Tiesa, tokį gatvės meną mačiau tik užsienyje, tačiau esu labai dėkingas „Fluxus ministerijai“, kurios pagalba pirmąjį tokio mastelio piešinį galime įgyvendinti Kaune“, – teigė vienas darbo autorių Tadas Šimkus.

Kitas piešinio kūrėjas Žygimantas Amelynas pridūrė, jog tikisi savo darbu pagyvinti buvusią Lituanicos gamyklą, kuri, kaip ir daugelis senamiesčio pastatų yra apgriuvusi bei praradusi savo veidą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Tikimės, kad mūsų piešinys turės grįžtamajį ryšį ir džiugins kauniečius bei miesto svečius“, – teigė jis.

Autoriai „Fluxus ministerijos“ fasadą piešiniu žada papuošti per savaitę. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top