Now Reading
„Loftas Fest 2013“: atskleidžiama papildoma festivalio programa

„Loftas Fest 2013“: atskleidžiama papildoma festivalio programa

„Loftas Fest 2013“: atskleidžiama papildoma festivalio programa

Laikas.lt

Tarptautinis ir unikalus miesto festivalis Vilniaus Naujamiestyje „Loftas Fest“ jau pradėjo paruošiamuosius darbus visose festivalio erdvėse. O jų bus labai daug. Festivalis startuoja jau kitą penktadienį, gegužės 31 d.

Be 5 festivalio scenų, kuriose gros virš 40 atlikėjų iš užsienio ir Lietuvos, bus ir kitos specialios pramogų, aktyvaus laisvalaikio ir menų erdvės.

Festivalis kūnui

Festivalio metu, daugiausia antrąją ir trečiąją festivalio dienas, lankytojai bus kviečiami ne tik linksmintis pagal gerą muziką, bet ir pajudėti smarkiau.

„Vietoj apšilimo į festivalį siūlome atvykti dviračiu arba riedlente. Festivalio teritorija – vos 5 minutės nuo Senamiesčio dviračiu“, – sako festivalio organizatorius Victoras Diavara.

Teritorijoje bus ir speciali zona, skirta dviračių parkingui. Taip pat bus sumontuota riedlenčių rampa, kurioje jaunimas galės pasirodyti ir įvertinti kitų sugebėjimus.

Antrąją festivalio dieną festivalio kieme įvyks badmintono turnyras „Vilniaus Plunksna“, kurią inicijuoja didžėjų kolektyvas „Disco Mafia“. Registruotis turnyrui galima bus vietoje.

Galiausiai aktyvaus laisvalaikio festivalio metu nuotaiką pastiprins industrinėje miesto aplinkoje paklota žalia veja, kurioje bus žaidžiamas futbolas, frisbis ir kiti vasaros žaidimai.

Festivalis sielai

„Loftas Fest 2013“ metu, kaip ir pernai, bus įkurtos kelios menų zonos. Taip pat šalia vyks įvairios dirbtuvės, kurios kvies išbandyti savo kūrybiškumą. Pavyzdžiui, drabužių dekoravimą.

Savo kūrinius menų zonoje eksponuos jauni ir jau įvertinti menininkai: skulptorius Augustinas Kluoda, drabužius iš augalų kurianti Eglė Sakalaitė, grafikas Dominykas Gutauskas, tapytojas Povilas Ramanauskas, menininkės sesės Paulė ir Berta Bocullo bei kiti.

Festivalio metu įvyks net 3 parodų pristatymai. „Naujamiesčio revoliucijos“ fotoparodoje bus pristatytos geriausios menų fabriko „Loftas“ veiklos akimirkos. Taip pat paganyti akių kvies interaktyvi „Intelligent Life“ nuotraukų paroda, o mados istorijos ekspoziciją pristatys žurnalas „L’officiel“.

Vieną festivalio kampą užims menininkai iš Vokietijos su žinomu urban art atstovu Andreas Schanzenbachu priešaky, kuris yra įkūręs žurnalą „Cromatics“, o vėliau ir kūrybinę agentūrą tokiu pačiu pavadinimu.

Festivalis ausiai ir akim

„Lofto“ festivalio programa šiemet iššaugo į rimtą tarptautinio lygio muzikinį vojažą.

Visame pasaulyje žinomi vardai – tokie kaip MTV išgarsėjusi hip hopo pankė Kelis, Ibicos ir Berlyno diskotekų karalienė Miss Kittin, hipsterių numylėtas Toro Y Moi, legendiniai islandai „Mum“, dubstep muziką gyvai grojantys pasiutę britai „Modestep“ ir daugelis kitų – šį festivalį į savo planus įtraukė tik dėl jo unikalumo net ir jų jau visko mačiusiomis akimis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Loftas Fest 2013“ – tai lygių neturinti patirtis nekeliant kojos iš miesto – festivalis miesto centre su lauko scena ir 4 scenom vidinėse erdvėse bei kitomis pramogomis 3 dienas iš eilės. 

Proto mankšta festivalio rėmuose

„Dienomis gersim kavą ir dalinsimės žiniomis specialioje festivalio dienos programoje – kūrybinių industrijų konferencijoje „What’s Next?“, – dar vieną papildomą festivalio programą pristato V. Diavara.

Autoritetingi pranešėjai surengs pranešimus apie trendus dizaino, muzikos, kino, fotografijos ir mados srityse. Tarp pranešėjų yra vienas žymiausių mados pasaulio blogerių The Facehunter, muzikantas Jurgis Didžiulis, režisieriaus Emilio Vėlyvio komanda kalbės apie filmo „Redirected“ kūrimo užkulisius ir daug kitų įdomių pranešimų.

Specialus „Loftas Fest“ klipas:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top