Now Reading
„Penktadienio DJ“: atlaisvinkite kaklaraiščius, groja Daina Dubauskaitė

„Penktadienio DJ“: atlaisvinkite kaklaraiščius, groja Daina Dubauskaitė

„Penktadienio DJ“:  atlaisvinkite kaklaraiščius

Laikas.lt
Dovilė Raustytė
Viliaus Funkodelik nuotr.

Prie penktadieninio DJ pulto šiandien stoja mergina, kurią trumpai pristatyti vargiai įmanoma, bet pabandysime. Daina Dubauskaitė – tik ką trejų metų sukaktį atšventusio tinklaraščio Dubauskaite.lt autorė, kurį laiką džiuginusi savo tekstais ir mūsų skaitytojus; geriausia naktinio gyvenimo draugė, sutinkama tiek prie baro, tiek už baro; tiek šokanti diskotekose, tiek šokdinanti jose kitus.

Dubauskaitės intro: „Dešimt kūrinių – kai kurie visai švieži ir gal net nebaigti, kiti jau iš vadovėlių. Visi kolonėlėse ir galvoje pastarąjį mėnesį – be rimtesnių priežasčių, kažkaip random.“

1. Atom™ – I Love You (feat. Jamie Lidell)

Vieno darbingiausių Vokietijos muzikantų Uwe Schmidt, dar žinomo kaip Señor Coconut (ir ne tik), keliasdešimtasis albumas – šįkart po Atom™ slapyvardžiu – nunešė mano balandį. O apie meilę ritmo mašinai šitam kūriny dar ir dainuoja Jamie Lidell. Sėkmė!

2. Bambounou – Night

Neabejoju, kad vasara ir vėl ištiks geriausia iš visų, o ją – ir vėl – vainikuos labai labai „Satta Outside“. Bambounou – vienas mano laukiamesnių festivalyje. 

3. Adultnapper feat. Black Light Smoke – Idiot Fair

Niūrokas ir kiek monotoniškas ritmas pradžioje apgaulingas, nes pasigirdus vokalui ir ypač priedainiui norisi atsilapot langą, atsisėst ant palangės ir užplėšt papirosą iš laimės.

4. Lapti – Coins

Lapti yra mano mėgstamiausias iš naujosios kartos Rusijos prodiuserių / beatmakerių. Beje, talentingų ir gerų jų yra daug. Bet šis kažkaip labai jau prie širdies – dar negirdėjau kūrinio ar jo eskizo, kuris neapsvaigintų.


5. Soosh – Colour Is Breathe (96wrld remix)

Miša Skalskis, atrodo, jau tuoj tuoj baigs vidurinę, o dar greičiau išleis savo debiutinį EP dėmesio vertoje leidykloje „Error Broadcast“. Kol kas ausyse sukasi šis remiksas – beje, visai nemokamas.



6. Jaw Jam – The Truth (¥oins nothing but the truth remix)

Šį seksyslougroovysatinsmokey remiksą anądien užrodė Marius, kolega iš „Despotin‘ Beat Club“. Užrodė ir patiko. Perduodu kitam!



7. The Rapture – House Of Jealous Lovers

„Red Bull Music Academy“ dabar vyksta Niujorke, dalis programos atiduota 12-ąjįį gimtadienį šiemet švenčiančiai elektronikos ir gyvos muzikos sąjungą legalia pavertusiai leidyklai „DFA Records“. Jie ne tik leidžia – jie ir prodiusuoja. Ir šitas 2002-ų „The Rapture“ smūgis man visada kerta tiesiai į paširdžius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Aileem – Release Yourself (Dub Version)

Dar giliau į praeitį, bet liekam Niujorke. Čia kažkada buvo „Paradise Garage“ ir čia Larry Levan grodavo šią magiją. Istoriją puikiai atpasakojo filmas „Maestro“, jo scena su balandžiais ir „Release Yourself“ šį pirmadienį kažkodėl atsistojo smegenyse ir neišeina. Nepykstu.

9. Markas Palubenka – Kill Me (Few Nolder Remix)

Guilty pleasure, arba cukrus į mano kavą. Plojimai abiems kūrinio vyrams.

10. Klangkarussell – Sonnentanz 

Viskas, uždarom kompus ir einam atostogų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top