Now Reading
Spalvos ir žmogaus charakteris

Spalvos ir žmogaus charakteris

Spalvos ir žmogaus charakteris

Sveikata.lt

Mūsų mėgstamos spalvos aplinkiniams suteikia apie mus labai daug informacijos. Kokios?

Spalvos, kaip ir žmonės, turi savo charakterį. Jų jėgą jaučiame intuityviai, todėl apsupame save tais atspalviais, su kuriais mus sieja ryšys, arba tais, į kuriuos norime būti panašūs. siekiame susitapatinti. Paprasčiau tariant, spalvos atitinka mūsų realųjį ir idealųjį „aš“ – tai, ką mes turime, arba ką norime turėti. Jeigu siekiame aplinkiniams padaryti įspūdį, mes lygiai taip pat pasirenkame reikiamą spalvą.

Balta – grynumo, tyrumo ir tobulumo simbolis. Krikščioniškojoje tradicijoje – šventumas, malonė, dieviškumas. Žmonės, kurie paprastai renkasi baltą, yra kruopštūs, tvarkingi ir nuoširdūs (tačiau taip pat negalima atmesti tikimybės, kad tiesiog nori tokie atrodyti).

Juoda – mįslinga ir paslaptinga, simbolizuoja tai, kas nepažinta ir užslėpta. Viena vertus, tai neigiama spalva, atstūmimas, požymis, kad žmogus pesimistiškai žiūri į gyvenimą (juodas garderobas neretai išduoda dvasinę krizę), kita vertus – griežtumas ir elegancija (visuomenėje priimta su ja sieti santūrumą). Rengdamiesi juodai, mes slepiamės patys, slepiame jausmus, emocijas ir figūros trūkumus.

Pilka. Ją renkasi žmonės, bijantys per daug išsiskirti, arba tiesiog norintys užsimaskuoti ir taip pasiekti savo tikslų. Iš esmės tai neutrali spalva, idealus fonas kitoms spalvoms. Ji suteikia jėgų tiems, kurie jaučiasi silpni ir užguiti.

Raudona. Psichikai daro patį stipriausią poveikį, reiškia gyvybinę energiją, siekį paveikti kitus, tikslo siekimą. Viena vertus, ji simbolizuoja meilę, aistrą, troškimus, kita vertus – agresiją, kovą, atkaklumą. Raudona suteikia gyvenimui dinamiškumo. Jos nemėgstantys žmonės jaučia gyvenimo jėgų trūkumą.

Rožinė – švelnumas, gerumas, sentimentalumas, svajos ir troškimai. Jeigu esate šios spalvos gerbėjas, jūs nekenčiate žiaurumo ir bet kokios prievartos. Tokiems žmonėms patinka gyventi savo pačių susigalvotame paprastame ir patogiame pasaulyje. Rožinė slopina agresiją ir nervingumą, todėl tinka tiems, kurie jaučiasi labai sudirgę ir nori suimti save į rankas, tačiau per daug jos izoliuoja nuo pasaulio. Su šios spalvos mėgėjais reikia būti itin atsargiems – jie labai pažeidžiami.

Mėlyna – dangaus, ramybės, atsipalaidavimo ir amžinumo spalva, reiškiantį prisirišimą prie visko aplinkui. Ji simbolizuoja bendrumą, pastovumą, ištikimybę. Jeigu jaučiate, kad padidėjo mėlynos spalvos poreikis, greičiausiai norite ramybės, pasitenkinimo ir harmonijos. Mėlyną neretai atstumia žmonės, ilgą laiką patiriantys stresą ir įtampą. Žmonės, vengiantys šios spalvos savo garderobe, priešinasi bet kokioms socialinėms normoms ir autoritetams.

Žydra – vėsinanti ir raminanti spalva. Tai moteriškumo ir motiniškumo, taikos, ramybės ir iš dalies nerūpestingumo simbolis. Padeda atsipalaiduoti ir geriau pailsėti.

Žalia – griežtumo, atkaklumo, pastovumo spalva, didinanti pasitikėjimą savimi. Žmonės, kurie ją renkasi, jaučia pripažinimo poreikį, nori patikti kitiems, vengia kitų įtakos ir ieško būdų įsitvirtinti.

Geltona – pati šviesiausia spalva. Sibolizuoja lengvumą, gyvumą, džiugų ir pozityvų požiūrį į gyvenimą. Ją renkasi mėgstantys bendrauti, optimistiški, norintys patraukti kitų dėmesį žmonės. Jeigu visiškai jos atsisakote, greičiausiai jačiate tuštumą, norite atsiriboti, esate itin sudirgę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ruda. Žmonės, teikiantys pirmenybę šiai spalvai, nori poilsio, ramybės. Ją renkasi tie, kurie daugiau dėmesio skiria savo sveikatai, vertinančios stabilumą, šeimą ir tradicines vertybes asmenybės. Tie, kurie visiškai atstumia rudą spalvą, ieško savo individualumo.

Oranžinė – šilumos, palaimos, džiaugsmo, energijos, laisvės ir jėgos spalva. Simbolizuoja tobulėjimą, sėkmės siekimą. Ji padeda pasireikšti užslėptoms galimybėms ir atsikratyti baimių bei depresijos, sumažina įtampą konfliktų metu.

Violetinė – reiškia viską, kas netelpa į standartinius rėmus. Tai fantazijos, stebuklų, magijos spalva. Ją mėgstantys žmonės ne tik nori būti užburti, bet taip pat siekia įvaldyti burtų galią.

Žinoma, visa tai reikėtų vertinti gana atsargiai. Šiaip ar taip, gyvename ne grynų, o sumaišytų spalvų (atspalvių) pasaulyje.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top