Now Reading
„Dievas išlipo iš mašinos“: iš rėmų išlipsime ir mes (MIDI)

„Dievas išlipo iš mašinos“: iš rėmų išlipsime ir mes (MIDI)

„Dievas išlipo iš mašinos“: iš rėmų išlipsime ir mes (MIDI)

Laikas.lt

Kreipiamės į tuos, kurie visad laukia penktadienio vakaro, kuomet galės pailsėti, išsikrauti ir pasisemti naujos energijos. Mes irgi Jo laukiame – visai kitokio, spalvingo, kultūringai nutrūktgalviško, vien tik studentų organizuojamo ir kartą per metus tevykstančio penktadienio vakaro. Vakaro, kai kartu su kitais pora tūkstančių žmonių susirinksime į Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (MIF) dienų uždaromąjį renginį, roko operą „Dievas iš mašinos“.

Kas ta MIDI roko opera, paklausite Jūs? Tai MIF‘o studentų sukurtas projektas, tradicija, į didžiąją sceną užlipusi nuo fakulteto auditorijos mažojo laiptelio. Per keturiolika metų operos praba pakilo iki profesionalaus lygio, o dabar stebina ir garsius atlikėjus. Mat studentiškos problemos ir aktualijos čia išdainuotos bei sugrotos savaip, niekur nematytu stiliumi, kostiumai bei dekoracijos išradingi, o choreografija grakšti it renesanso damos. Absoliučiai viskas viskas viskas daroma tik studentų jėgomis (kad ir diletantų, bet visai neprastų), matyt, tai ir žavi labiausiai.

„Dievas iš mašinos“ – tokiu vardu prisistatome Jums šiais metais ir kviečiame kartu išgyventi susidūrimą su (gražu toli) ne tik studentiškomis problemomis. Lengvabūdiškas uždarbis, vergavimas, valios ir bendrystės jausmo nebuvimas, prisitaikymas, darbdavio terorizavimas, netikėjimas savimi, ydingos tradicijos, amžini stereotipai, kerštas, veidmainystė, smurtas, išdavystė, apgaulė, netikėta mirtis – ar tai gali baigtis nerūpestingomis balkaniškomis vestuvėmis? Savotiškame „Deux ex maxina“ scenarijuje studentiško protesto skonis, sumišęs su muzikos akordais, atveria neregėtus kalnus kalnelius, už kurių tūno bet kurią minutę pasiruošęs išlįsti kitoniškas nebe žiūrovo, o operos dalyvio gyvenimas.

Prie pozityvių emocijų bangos prisidės Anbo, AC/DC tribute, DJ mr. S ir visa tai kiekvienam (bet ypatingai laukiamam) žiūrovui už simbolinę kainą, juk renginys nekomercinis, idėjinis, pelno nesiekiantis. „Dievas išlipo iš mašinos“: iš rėmų išlipsime ir mes Teatro arenoje (Olimpiečių g. 3) balandžio 26 dieną. Bilietus galima įsigyti internetu Ticketpro kasose, VU MIF studentų atstovybėje arba Teatro arenoje prieš renginį. Norisi daugiau informacijos? Užsuk į http://www.rokooperos.midi.lt/!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

MIDI organizatoriai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top