Now Reading
16 įdomių būdų, kaip suvaldyti savo kūną kai to labai reikia

16 įdomių būdų, kaip suvaldyti savo kūną kai to labai reikia

16 įdomių būdų

Asvyras.lt

Žmonės jau gan gerai pažįsta savo kūną, todėl išmoko įveikti tam tikras mažas problemas tiesiog „apgaudami“ savo organizmą!

Siūlome Jums 16 būdų, kaip apgauti savo organizmą, kurie padės jums, pavyzdžiui, trumpam numalšinti danties skausmą arba vis dėlto pasiekti baseino dugną!

1. Jeigu Jums stipriai peršti gerklę

Masažuokite ausies spenelį – tai aktyvuoja ausų receptorius ir sukelia reflektorinį spazmą gerklėję – tai palengvins perštėjimą.

2. Jeigu Jums sunku išgirsti, ką kalba pašnekovas

Atsukite jam dešinę ausį, kadangi ji geriau „supranta“ greitą ir neaiškią kalbą. Tylią melodiją geriau „pagaus“ kairioji ausis, kadangi ji geriau priima subtilius muzikos niuansus.

3. Jeigu Jūs vyras ir Jums labai reikia į tualetą

Priverstinai pagalvokite apie seksą. Kentėti taps kur kas lengviau. Visi puikiai žino, kad šlapinimasis ir seksas – vienas kitą eliminuojantys procesai.

4. Jeigu velniškai bijote skiepų

Pakosėkite adatos įvedimo metu – tai sumažins skausmą, kadangi padidės krūtinės ląstos ir stuburo smegenų skysčio spaudimas – tai sumažins skausmo receptorių jautrumą.

5. Jeigu sunku kvėpuoti, nes užgulė nosį

Liežuviu paspauskite gomurį, o pirštais masažuokite nosį ties antakiais – tai sujudins žagrikaulį (noragą), sudarantį vidinę nosies pertvaros dalį. Nosies užgulimas turėtų nuslūgti per 20 sekundžių

6. Jeigu naktimis neleidžia užmigti rėmuo

Pabandykite miegoti ant kairiojo šono. Buvo įrodyta, kad gulint tokioje padėtyje sumažėja iš skrandžio į stemplę patenkančios druskos rūgšties kiekis. Taip nutinka todėl, kad gulint ant kairiojo šono kampas tarp stemplės ir skrandžio sumažėja bei rūgštis sunkiau patenka į stemplę.

7. Jeigu skauda dantį

Palengvinti skausmą galite trindami leduką į odelę, esančią tarp nykščio ir smiliaus (išorinė plaštakos dalis). Tokiu būdu Jūs blokuosite signalus, keliaujančius nuo skaudančio danties į smegenis.

8. Jeigu nusideginote pirštą

Sumažinsite pūslių susidarymo tikimybę pridėję prie nudegintos vietos švarią piršto pagalvėlę. Aišku, tai nėra geresnė nei, pavyzdžiui, ledukas priemonė skausmui įveikti, tačiau Jūs išvengsite ilgai trunkančio pūslės gydymo… Be to, viskas priklauso nuo nudegimo pobūdžio…

9. Jeigu padauginote alkoholio ir tai sukėlė galvos svaigimą

Ranka suimkite užfiksuotą, patvarų daiktą. Esmė tame, kad skystis, esantis vidinėje ausyje (endolimfa), yra tokio pat tankio, kaip ir kraujas. Alkoholis yra mažesnio tankio nei endolimfa, todėl kupula, kontroliuojanti pusiausvyrą, tampa lengvai sužadinama – vaizdas pradeda suktis. Kuomet alkoholis prasiskverbia į kupulą, tankis tampa vienodas tiek endolimfoje, tiek kupuloje – vaizdas stabilizuojasi.

Vėliau alkoholis pašalinamas iš endollimfos, net ne iš kupulos, todėl vaizdas vėl pradeda suktis, tačiau į kitą pusę.

Žodžiu, smegenys neteisingai interpretuoja kūno padėtį. Netgi faktas, kad Jūs tvirtai stovite ant žemės, tokioje situacijoje nepadeda. Tik lytėjimo pojūčiai (liečiant ranka) gali pagelbėti smegenims „atsigauti“.

10. Jeigu po bėgimo skauda šoną

Iškvėpkite kuomet žengsite kaire koja – tai sumažins kepenų bei diafragmos spaudimą, sumažins skausmą. Atminkite. Dauguma žmonių iškvepia žengdami dešine koja, o tai padidina spaudimą kepenims ir diafragmai.

11. Jeigu bėga kraujas iš nosies

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Uždėkite gabaliuką vatos ant dantenos, ties pasaitėliu (odele, jungiančia viršutinę lūpą su dantenom), esančiu viršutiniame žandikaulyje ir stipriai prispauskite – tai padidins spaudimą priekinėje nosies pertvaros dalyje ir sumažins kraujavimą.

12. Jeigu neduoda ramybės stiprus pulsas

Papūskite į nykštį – tai sudirgins klajoklinį nervą (nervus vagus) ir sulėtins širdies susitraukimų dažnį.

13. Jeigu tirpsta ranka

Šią problemą padės įveikti sukamieji judesiai galva. Rankos dažnai nutirpsta, nes kaklo raumenys užspaudžia nervus. Judėjimas padės atlaisvinti nervus ir rankos jautrumas turėtų atsistatyti.

14. Jeigu neriant sunku pasiekti baseino dugną

Keletą kartų greitai „įkvėpkite“, t. y. padarykit atitinkamą judesį, tačiau nekvėpuokite (priešingu atveju paspringsite vandeniu). Suvaidinkite keletą staigių įkvėpimų – tai suteiks Jums dar 10 papildomų sekundžių. Smegenys manys, kad jūs turite pakankamai deguonies atsargų ir Jūs galėsite sėkmingai įvykdyti savo planą.

15. Jeigu teks kažką išmokti atmintinai

Keletą kartų pakartokite tekstą prieš užmigdami. Miego metu smegenys tvarko informaciją ir perkelia ją į ilgalaikę atmintį. Atsikėlę ryte pastebėsite, kad tekstą sėkmingai „iškalėte“.

16. Jeigu kankina jūros liga

Stovėdami apatiniame denyje nukreipkite savo žvilgsnį link horizonto – tai palengvins jūsų būklę, kadangi sumažins pojūčių ir vaizdinės informacijos konfliktą smegenyse. Valgant imbierą taip pat galima sumažinti jūros ligos pasekmes.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top