Now Reading
Viskas apie veido valymą

Viskas apie veido valymą

Viskas apie veido valymą

Mąstote apie veido valymą, bet nesiryžtate užsukti į kosmetologo kabinetą? Apie šią procedūrą, mums papasakojo profesionali daugelį metų kosmetologe ir visažiste dirbanti specialistė Faina Glebova.

Šią kosmetologę galime sutikti įvairiuose mokymuose, o tarptautiniuose suvažiavimuose ir konkursuose  ir yra kviečiama dalyvauti kaip žiuri narė.

Veido valymas. Visiems?

Veido valymas – tai odos higienos procedūra. Jos metu vyksta sveikatinimo procesas – atveriamos poros per kurias iš organizmo pašalinami nešvarumai, šlakai. Veido valymą reikėtų atlikti reguliariai, nepriklausomai nuo to, turite matomų odos problemų ar ne.

Valymas būtinas bet kokio tipo odai. Atsiveria odos poros, iš gilesnio odos sluoksnio pašalinami šlakai ir purvas. Smulkios poros puikiai valomos kaukių pagalba.

Kiek dažnai?

Procedūros dažnumas priklauso nuo odos tipo. Riebią ir mišrią odą reikėtų valyti dažniau, be abejo įvertinant užterštumo lygį. Jei oda labai užteršta, apsilankykite kosmetologo kabinete bent kartą per mėnesį.

Sausos odos savininkai taip pat neturėtų pamiršti apsilankyti pas kosmetologą. Sausa oda labai jautri ir jos poros labiau užsidariusios, jas atverti daug sunkiau negu riebios. Prisiminkime, kad oda daigiausia užteršiama iš vidaus, ne išorės, todėl gilesnis veido valymas itin reikšmingas.

Veido valymas būna mechaninis ir cheminis

Veido valymo eiga paprastai būna tokia – makiažo valymas (jei būtina) – pienelis, vanduo, tonikas, – šveitimas: gali būti mechaninis ir cheminis – raminamoji kaukė ir kremas (pagal poreikį). Šiek tiek aiškinamojo žodyno, prieš ruošiantis atlikti veido valymo procedūrą.

Mechaninis šveitimas – šveičiamųjų kremų, priemonių naudojimas, kurias kosmetologas paskirsto rankomis ir masažuodamas nuvalo veido odą.

Cheminis šveitimas – vaisių rūgštys, augaliniai enzimai, fermentai, kuriuos kosmetologas užtepa ant veido ir palieka, kad priemonė „nuvalytų“ viską, ko nereikia. Priemonės pašalina mirusias ląsteles ir atveria poras.

Cheminis valymas – nereiškia, jog oda valoma kokiais cheminiais preparatais, turima omeny, jog tai kosmetikos priemonėmis vykdomas valymas be trynimo rankomis. Pavyzdžiui, naudojant augalinių fermentų kaukę nuvalomas miręs epidermio sluoksnis – žvyneliai. Mirus ląstelei, svarbu padėti jai pasišalinti, kad iš gilesnio odos sluoksnio į jos vietą iškiltų nauja ląstelė.

Jei reikia, po cheminio valymo vykdomas mechaninis valymas – t.y. rankomis pašalinami vienetiniai spuogai, juodi taškai ant smakro ar nosies, kai kurios poros, tačiau uždegiminiai dariniai yra neliečiami, nes tai gydytojų darbas.

Serganti, spuoguota oda – gydytojų, ne kosmetologų kompetencija

Kosmetologai negydo odos, tai gydytojų užduotis. Veido valymas yra profilaktinė, higieninė procedūra. Su rimtomis problemomis reikia kreiptis į gydytoją.

Nereikia bėgti pas kosmetologą dėl uždegimų, alergijų ar gausiai pasireiškusių jaunatvinių spuogų. Minėtais atvejais geriausia ne varstyti kosmetologų duris, bet kreiptis į gydytojus.

Prieš veido valymą specialaus pasiruošimo nereikia

Nusprendus pasidaryti veido valymo procedūrą, nereikės niekaip specialiai ruoštis. Galite pasidaryti jūsų įprastą makiažą, nebūtina darytis kokių specialių kaukių ar dar ko. Tiesiog susiruoškite ir nueikite.

Prieš procedūrą specialistas su jumis pasikalbės apie jūsų veido priežiūros įpročius ir patars kaip reikėtų juos koreguoti. Dažniausiai žmonės nustemba ir supranta, kad kažką darė ne taip. Nereikėtų gėdytis, kad kažko nežinote ar nesuprantate juk tam ir yra kosmetologas, kad jums paaiškintų ir padėtų.

Veido valymas namie

Sausos odos priežiūra. Ją valyti patartina tik vakare. Pasirinkite specialias priemones pagal jūsų veido odos tipą, tai gali būti pienelis, gelis ir t.t. Užtepkite nedidelį priemonės kiekį ant veido, intensyviai pamasažuokite ir kruopščiai nuplaukite vandeniu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po plovimo, nuvalykite toniku, vėliau patepkite kremu. Ryte plaunant sausą odą nebūtina naudoti pienelį ar kitą prausimosi priemonę, pakanka nuplauti veidą vandeniu, nuvalyti toniku, patepti kremu.

Riebios ir mišrios odos priežiūra. Tokią odą reikia valyti ryte ir vakare. Naudoti pienelį, gelį ar kas jums labiau patinka. Valymo principas toks pat, kaip ir sausos odos – prausimosi priemonė, vanduo, tonikas, kremas. Riebiai odai vasaros metu praktiškai nebūtinas maitinimas, t.y. kremai jai nebūtini. Mišrią odą kremais tepkite pagal poreikį.

Nepamirškite, kad viskas priklauso nuo jūsų savijautos ir odos tipo. Priežiūra – individualus dalykas, tačiau bent iš dalies galite pasikliauti pagrindinėmis taisyklėmis. Norėdami kuo geriau ir kokybiškiau rūpintis oda, nepatingėkite pasikonsultuoti su kosmetologu. Prižiūrėta oda lėčiau sensta. Pabandykite nevalyti batų? Kiek laiko džiaugsitės jų estetiška išvaizda?

Šiek tiek apie metų laikus ir vandenį

Vasarą oda jaučiasi daug komfortabiliau negu šaltuoju metų laiku. Ji labiau kvėpuoja. Vaikštote lauke, prakaituojate, beje, prakaituodama oda labai valosi – šalinami šlakai ir purvas. Šaltuoju periodu rekomenduotina apsilankyti pirtyse, sportuoti, prakaituoti, kvėpuoti grynu oru…

Prisiminkite, kad jei visą dieną prakaituojate ir neturite galimybės nusivalyti odos ar nusiprausti, tuomet vakare veidą reikėtų valyti kruopščiau. Prieš miegą rūpestingai nuvalyta veido oda – lėtesni ir mažiau rūpesčių keliantys užteršimo procesai.

Kalbant apie vandenį, visiškai nebūtina praustis virintu ar specialiu vandeniu. Jei nesate alergiškas, jūsų veidui puikiai tiks vandentiekio vanduo. Reikia tik atkreipti dėmesį, jog kietas, kalkių pilnas vanduo gali „traukti“ sausą odą, tuomet nedelskite, padėkite jai užtepdami kremo. Žiemos metu, kai odą sausina kondicionieriai, šildymas ir t.t., galite naudoti virintą vandenį, tai prisidės gerinant sausos odos būklę. Ir svarbiausia, gerkite daug skysčių!

Pabaigai…

Artėjant rudens sezonui, būtų gerai apsilankyti kosmetologo kabinete, nes oda vasarą sausėja, sensta, ragėja… Odai būtinas valymas, drėkinimas ir regeneruojamosios procedūros.

Veidas yra turbūt svarbiausias mūsų asmenybės veidrodis. Rūpinkitės ir mylėkite savo odą ir ji atsidėkos jums ilgaamžiu spindesiu. Su švaria, gražia oda atrodome sveikesni ir labiau prisižiūrėję…

Parengė Viktorija Gudelė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top