Now Reading
Talentų banke – ugnies meno meistrė Agnė (foto)

Talentų banke – ugnies meno meistrė Agnė (foto)

Talentų banke - ugnies meno meistrė Agnė (foto)

Laikas.lt
Nuotr.: Augio Narmanto ir iš asmeninio A. Kondrataitės archyvo

A. Kondrataitės vardą galima surasti per 20-yje įvairių parodų ir meno projektų. Nors pirmąjį rimtesnį keramikos kūrinį, „mielą tupintį katiną“, Agnė nulipdė tik vienuoliktoje klasėje, jau po poros metų, 2001-aisiais, ji pradėjo studijuoti keramiką (2007 m. įgijo keramikos magistro laipsnį) Vilniaus dailės akademijoje ir nuo tada kryptingai juda pirmyn. 

Agnės darbus jau matė Vilnius, Kaunas, Klaipėda ir Ryga, o šios vasaros pabaigoje atėjo eilė ir egzotiškesniam debiutui postmodernios keramikos festivalyje „Ceramica Multiplex“ Kroatijoje. Ten, tarp 125 menininkų, Agnė buvo vienintelė Lietuvos atstovė.

„Keramika yra seniausia žmogaus rankomis sukurta medžiaga ir žmogų lydi jau daug tūkstančių metų. Tai „Ugnies menas“, savyje jungiantis ir amatus, ir meną, ir mokslą. Keramika yra itin universali dailės šaka, – „Laikui“ pasakoja talentė. – Nuostabu, koks gilus ir šiltas yra žmogaus rankų ir molio sąlytis, kokie nepakartojami meniniai etiudai gali gimti pasitelkiant vaizduotę ir molio plastiką, jo nepakartojamas spalvas ir faktūras.“

Mums belieka linksėti galva ir parodyti keletą Agnės darbų. Daugiau jų galima pamatyti asmeniniame keramikės puslapyje agneko.archestra.lt arba „Lietuvos Aido“ galerijoje Vilniuje. Ten iki rugsėjo 12-osios eksponuojama pirmoji A. Kondrataitės personalinė paroda „Miestas“.


Kabančios figūros privataus buto interjere. Medžiagos – baltasis molis, glazūra, metalas (strypas). Lipdyta rankomis.


Dubuo+lėlė=guli arba „Godot“. Paguldžius – indas, pastačius – skulptūra. Medžiagos – baltasis molis, glazūra. Lipdyta rankomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Puodukai su įspaudais. Iš abiejų pusių jie turi po vieną įdubimą-įspaudą, į kuriuos įlenda nykštys ir trečias arba antras pirštas, taip atstodami ąselę. Medžiagos – baltasis molis, glazūra . Lipdyta rankomis.


„Pollock“ ažūrinis dubuo. Medžiagos – rudasis molis, glazūros. Lipdyta rankomis. Dekoras įkvėptas abstrakčiojo ekspresionizmo dailininko Jacksono Pollocko „varvinimo / taškymo“ technikos.


„Laikas.lt“ talentų bankas laukia, kol galės pranešti pasauliui ir apie Jus. Kreipkitės adresu [email protected], pristatykite save, prisekite savo darbus, o mes pasirūpinsime, kad jie būtų pamatyti

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top