Now Reading
Nesurinkęs pinigų „Voniai“ Tadas Vidmantas toliau kuria filmą

Nesurinkęs pinigų „Voniai“ Tadas Vidmantas toliau kuria filmą

Nesurinkęs pinigų „Voniai“ Tadas Vidmantas toliau kuria filmą

Gintarė Čiuladaitė
Nuotr. Vilija Buivydė

Naujausiame „Laikas.lt“ žurnalo numeryje, kalbėdami apie amžiną karą tarp užsakovų ir kūrybininkų, citavome Tado Vidmanto tinklaraštį. Tačiau šis talentingas scenaristas ir filmų kūrėjas internetinėje erdvėje žinomas ne vien dėl asmeninių tinklaraščių… Vasaros pradžioje T. Vidmantas prabilo apie naujo filmo darbiniu pavadinimu „The Bathroom“ kūrimą, kuriam finansavimo paprašė savo virtualiųjų draugų.

Nufilmavo juostą…

„The Bathroom“ internete mėnesį laiko rinko pinigus, tačiau nepasiekė užsibrėžtos 15 tūkst. sumos. „Filmas vis tiek bus“, – tikino Tadas, kuris pernelyg nenusiminė mažu jo gerbėjų aktyvumu, nes tie, kurie prisidėjo prie filmo finansavimo, nepasivargino paremti juostos kitais keliais.

T. Vidmantas atskleidžia, kad „The Bathroom“ jau nufilmuotas ir greitai prasidės jo montažas, garso ir vaizdo postprodukcija.

„Galėjau jį finansuoti pats, kaip dažniausiai ir darau“, – teigė filmų kūrėjas, vardan asmeninių projektų užsiimantis komerciniais darbais, virusiniais klipais ir reklamomis. „Bet nusprendžiau pabandyti „crowd funding“ metodą. Tada liūdnai supratau, jog tam, kad įvyktų minios finansavimas, ta minia turi turėti finansų“, – šmaikštavo jis. Galiausiai filmas buvo nufilmuotas iš asmeninių lėšų su nedidele pagalba iš privačių rėmėjų ir verslininkų.

Užsienyje priimta pavieniams asmenims padėti plėtoti įdomius meninius reiškinius tokiuose tinklalapiuose, kaip kickstarter.com, kuriuo naudojosi ir T.Vidmantas. Gal lietuviams priimtiniau būtų buvę pinigus siųsti sms žinutėmis arba paaukoti per „Bėdų turgų“?

„Žinau, kuo būtų pasibaigusi ta „Bėdų turgaus“ laida – būčiau išvytas už savo komercines „bėdas“, – juokėsi Tadas. Pasak, jo kūrėjas negali nusileisti iki išmaldos prašymo Gedimino prospekte ant kartono lakšto, reikia mokyti vartotojus ne tik vartoti…

… ir išleido knygą

Šiuo metu Londone dirbantis ir darbų pabaigos nematantis T.Vidmantas apie savo projektus dažniausiai nutyli. „Apie komercinius darbus kalbėti negaliu, apie asmeninius taip pat, nes vieni jų tik pradėti, kiti – dar nebaigti“, – vardijo jis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau „Laikui.lt“ Tadas užuominomis papasakojo apie naujausią įgyvendintą jo kūrinį – knygą. „Ją išleidau pats ir šiuo metu siūlau įvairiems knygynams ir dovanų parduotuvėms Londone. Tačiau nenoriu per daug atskleisti, kol nėra daug pardavimo taškų“, – teigė T.Vidmantas.

Nepriekaištingus scenarijus rašantis vaikinas nutyli pirmosios savo knygos pavadinimą, bet patikino, kad ji neturi nieko bendro nei su emigracija, nei su filmų kūrimu. Paklaustas, ar atvežtų savo kūrinį į Lietuvą, jei čia atsirastų platintojų, Tadas atsakė paprastai: „Kodėl gi ne?“


Taip pat „Laikas.lt“ skaitykite interviu Tadas Vidmantas prašė pakeisti šį pavadinimą

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top