Now Reading
Keisti dalykai, kurie nutinka, kai įsimylime

Keisti dalykai, kurie nutinka, kai įsimylime

Keisti dalykai

Alfa.lt

Meilė mus priverčia kitaip elgtis ir jaustis. Tyrimai rodo, kad įsimylėjimas mūsų organizme sukelia tikrą hormonų audrą. Mus veikia dideli kiekiai oksitocino, dopamino, adrenalino ir vazopresino, kurie sukelia panašų poveikį kaip alkoholis ar narkotikai.

Vos susipažinę, jaučiatės lyg pažinotume jį visą gyvenimą

Dar prieš valandą buvote nepažįstami, o dabar jaučiatės lyg visą gyvenimą buvote geriausi draugai. Mūsų smegenims pakanka 20 minučių, kad įvertintumėme žmogų ir nuspręstume: verta juo pasitikėti ar – ne.

Virpuliukai

Užtenka išgirsti romantišką dainą, pagalvoti apie susižavėjimo objektą ir jaučiate po visą kūną lakstančius virpuliukus. Juos sukelia besigaminantys „įsimylėjimo“ hormonai.

Jis jums atrodo gražesnis už Ryaną Goslingą

Kai įsivaizduojame savo svajonių vaikiną, jo išvaizda nenusileidžia gražiausiems Holivudo aktoriams, bet įsimylime paprastą vyruką, kurio anksčiau net nebūtume pastebėję.

Tampate gražesnė, draugiškesnė ir laimingesnė

Jums įsimylėjus aplinkiniai iš karto pastebi pasikeitimą – daugiau jokios prastos nuotaikos ir kandžių pastabų. Trykštate jums nebūdinga energija ir jaučiatės laiminga. Visa tai dėka oksitocino.

Pagyjate nuo senų ligų

Įsimylėjus dingsta galvos skausmai, taip pat išnyksta arba palengvėja įvairių ligų simptomai. Kam reikalingas ibuprofenas, jei įsimylėjimas daug veiksmingesnis?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jūsų įsimylėjimą pastebi visi

Įsimylėjus akies vyzdžiai išsiplečia, todėl vien jūsų žvilgsnis gali parodyti, kad esate įsimylėjusi.

Dingsta stresas

Hormonai, kurie aktyviai gaminasi įsimylėjus, blokuoja streso hormono kortizolio gamybą.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top