„Talentų banke“ – dėl nėrimo vąšeliu pamišusi Jūratė (Foto)

Laikas.lt

Šiandien „Talentų banke“ – Jūratė Bukauskaitė, svajojanti surengti rankdarbių parodą. O tai, pasak jos, labai sudėtinga jau vien dėl to, kad daugelis jos darbų pas ją tiesiog neužsibūna. Jūratė plačiau apie save ir savo rankdarbius:

Mano rankdarbių pasaulis – nėrimas vąšeliu. Tai darau apie 10 metų. Pirmuosius 2–3 metus nėriau servetėles, tad jų namuose buvo pilna ant kiekvienos lentynėlės, spintelės ar stalo. Kadangi nelabai supratau nėrimo schemų, pirmieji bandymai būdavo kreivos piniginės, įvairūs padarėliai, lėlės...

Vėliau iš savo nėrinių ėmiau daryti karolius. Dabar man jie atrodo juokingai, tačiau tada tai buvo kažkas įdomaus, ką aš moku padaryti. Toliau buvo dėkliukų mobiliesiems telefonams, skarų, šalikų, rankinių periodai. Dar vėliau pabandžiau nerti palaidinukę ir tuniką, kas puikiausiai pavyko! Taip pat išmokau nerti kojines, riešines, daryti auskarus, kumštines pirštines, kepurytes, lankelius, vaikiškas šlepetes, skėčius, varpelius, laikiklius krikštynų žvakutėms, apykakles ir kt.

Neriu, kur tik galiu: universitete, viešajame transporte, traukiniuose, svečiuose, prie ežero, - kad ir kur būčiau, su savimi visuomet turiu nėrimo vąšelį. Šią vasarą dirbau tarptautinėje stovykloje, taigi nepraleidau progos išmokyti nerti ir moteris iš kitų šalių. Mano ,,mokinės“ užsikrėtė šiuo užsiėmimu taip, kad net gavome priklausomų nuo nėrimo vąšeliu grupės vardą.

Galerijoje rasite mano darbų nuotraukų.


„Laikas.lt“ talentų bankas laukia, kol galės pranešti pasauliui ir apie Jus. Kreipkitės adresu [email protected], pristatykite save, prisekite savo darbus, o mes pasirūpinsime, kad jie būtų pamatyti

hobis, nėrimas vąšeliu, nėriniai, nerti, rankdarbiai, talentas, talentu bankas, vąšelis

Naujausi komentarai
2013-08-13, 22:04
Ačiū, Nora! :)
Nora
2012-09-23, 13:11
Žavingos kojinytės ir krepšiai:)
jurate
2012-09-01, 20:43
dėkui!
Šaunuolė jog ir pati bandai nerti! Labai tesingai darai pradėdama nuo paprastesnių darbėlių :)
gražu
2012-08-15, 12:30
labai gražu!
aš dabar bandau prisiminti mokyklos laiku išmoktas nėrimo pamokas. pradedu nuo servetėlių. tikiuosi pereit prie kepurėlių ir kojinių :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai