Ką veikti lyjant lietui?

Agnė Semėnaitė
Jaunimogidas.lt

Lietuviška vasara toli gražu ne visada lepina mus geru oru ir saulėtomis dienomis. Deja, ne taip jau retai visus planus pagulėti prie ežero ar pauogauti miške sugadina lietus. Tačiau yra daugybė dalykų, kuriuos galima nuveikti ir per lietų!

Skaityti knygą. Juk yra daugybė knygų, kurias kažkada žadėjote perskaityti, bet taip ir nesusiruošėte to padaryti, o visai be reikalo! O galbūt turite mėgstamą, bet seniai skaitytą knygą? Čiupkite ją ir nukeliaukite į visai kitą pasaulį!
 
Žiūrėti filmą. Taisyklė apie seniai žadėtą perskaityti knygą galioja ir filmams. Bus dar linksmiau, jei pasikviesite draugų ir surengsit filmų vakarėlį! Galite sugalvoti smagių papildomų žaidimų, pavyzdžiui, prieš pradėdami žiūrėti filmą, išrinkite į kiekvieną draugą panašiausios išvaizdos personažą ir žiūrėkite, kaip jam seksis!

Surengti karaokės konkursą. Net jei jame dalyvauja tik jūsų namiškiai, svarbiausia gera nuotaika ir įsijautimas! Kai tai turėsite, beprotiškas juokas garantuotas!

Piknikauti. Jei lietus sugadino iškilos planus, kodėl negalėtumėte surengti jos viduje? Pasitieskite užtiesalą kambaryje ar balkone, išdėliokite maistą ir kepkite zefyrus žvakės liepsnoje!
 
Kurti. Rašykite, pieškite, o jei turite muzikos instrumentą, kurkite muziką! Ir nesvarbu, jei manote, kad neturite talento, svarbiausia – pats procesas! Išlaisvinkite vaizduotę ir per daug nesijaudinkite dėl rezultato!

Pertvarkyti namus. Pabandykite perstumti lovą ar stalą, išmesti susikaupusius niekniekius, kurių iš tiesų juk nereikia ir vaizdas iš karto pasikeis! Gal turite kitas užuolaidas, kurias galėtumėte pakabinti ar kaži kada gautą kilimą, kurio taip ir nepatiesėte – dabar pats metas pakeisti namų dvasią. Tai galėtų būti ir nedidelė smulkmena – vaza su gėlėmis, bet pasijusite daug jaukiau.

Tiesiog tinginiauti! Paruoškite tą patiekalą, kurį mėgstate tik jūs, ar užsisakykite į namus mėgstamiausią picą, į vonią prileiskite karšto vandens, įpilkite aliejų ir vonios druskos, tiesiog atsipalaiduokite ir nesirūpinkite dėl nieko: jokių darbų, jokių rūpesčių! Išmokti nieko neveikti taip pat yra menas!

Matuotis drabužius. Na, ši veikla labiau tiks merginoms – matuotis kvailiausius drabužių derinius ne tik smagu, bet ir naudinga, nes galbūt atrasite nebetinkamų ar, atvirkščiai, visai užmirštų ir stebėtinai gražių rūbų. Galima surengti ir fotosesiją!

Žaisti stalo žaidimus. Stalo žaidimai visada puiki pramoga, kuri dar ir suartina šeimą, juk skubėdami bendraujame vis mažiau!

Susisiekti su seniai matytu žmogumi. Na, juk visų mūsų gyvenimuose yra tas kažkas, su kuriuo buvo baisiai linksma, bet kažkodėl ryšiai nutrūko… Lietinga diena pats metas paskambinti ar parašyti senam draugui. Ir nebijokite, kad atrodysite kvailai, ar, kad tas žmogus labai pasikeitė – nepabandę, nesužinosite, o keičiamės mes visi, bet ar tai privalo būti blogas dalykas? Tiesiog prisiminkite visas geras emocijas patirtas kartu. Dar įdomiau būtų rasti jo adresą ir parašyti laišką, nors ši užduotis jau kiek sunkesnė…

Gaminti. Pabandykite paruošti naują patiekalą tik iš to, ką rasite šaldytuve – pasitelkite fantaziją!
Mokytis kalbos.Atrodytų kvaila, bet internete pilna puslapių su įvairiausių kalbų pamokėlėmis. Išmokite bent kelias pagrindines frazes tos kalbos, kurią seniai svajojote mokėti, juk tai ne tik smagu, bet ir yra puiki proto mankštaTaigi, net ir lyjant lietui galima nuveikti daugybę smagių dalykų, tik reikia netingėti ir turėti fantazijos bei būti linksmai nusiteikusiam!


jaunimo gidas, lietus

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai