Šunų mylėtojų košmaras (foto)

Ekodiena.lt
Nuotr. dailymail.co.uk

Fotografas Renas Netherlandas iš Floridos turi mažų mažiausiai keistą darbą – važinėti per visą Ameriką ir fotografuoti geriausius šunų kirpėjus. Jie visi dalyvauja kūrybiškiausio šunų kirpėjo varžybose, kurių rezultatai bus paskelbti gegužės mėnesį. Žinoma, geriausi kirpėjai kerpa nestandartiniu stiliumi. Negana to, kad šunelių kailis negailestingai iškarpomas, jie dar nuspalvojami įvairiomis spalvomis, prie kailio klijuojamos dekoracijos ir, galiausiai, iš šunų jie virsta kokiu nors gyvūnu ar personažu. 

Klausite, ar atsiranda tokių šunų šeimininkų, kurie leidžia „tyčiotis“ iš savo augintinių? Deja, atsiranda, netgi nemažai.
 
Fotografo kolekcijoje galima išvysti daugybę užfiksuotų „meno kūrinių“, nuo kurių, asmeniškai mums, pasišiaušia plaukai. Jei tokios šukuosenos, dažymai ir dekoracijos būtų daromi negyviems daiktams (pavyzdžiui, žaisliniams šunims), greičiausiai retas išdrįstų paneigti kirpėjų meistriškumą, nes kolekcijoje galima išvysti neįtikėtinų transformacijų į pandą, drakoną, varlę, kiaulę, pelėdą, žirgą, papūgą, meškėną ar kitą personažą.
 
Varžybų sąlygos: kirpėjas turi dvi valandas padaryti šuneliui „šukuoseną“, gali naudoti priemones trumpinti kailiui, plaukų dažus, aerozolinius dažus, plaukų laką, klijus. Ar leistumėte savo kirpėjui naudoti visas išvardintas priemones, norėdami pasidaryti šukuoseną?
 
Fotografas prisipažįsta, kad sulaukia elektroninių laiškų, kuriuose žmonės išreiškia savo pasipiktinimą: „Jie sako, kad aš esu ligonis, kad taip elgtis su gyvūnais yra žiauru, tačiau aš nesutinku. Visi mano fotografuoti šuneliai džiaugėsi dėmesiu“.
 
Paliekame spręsti jums, ar gali šuneliai džiaugtis tokiomis „grožio procedūromis“?


Renas Netherlandas, šunų šukuosenos, šunys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai