Now Reading
Pasidaryk pats. Smulkmenos iš jūros dovanų

Pasidaryk pats. Smulkmenos iš jūros dovanų

Pasidaryk pats. Smulkmenos iš jūros dovanų

Laikas.lt

Nuotraukos: completely-coastal.com, marthastewart.com.

Keliaudami dažnai sentimentaliai prisirenkame jūros išplautų stiklelių ar nugludintų medžio gabalų, o mažieji neretai prisiveža pilnus maišus kriauklių ir gintaro gabalėlių. Ketiname iš šių jūros dovanų pasigaminti kokią mielą smulkmeną, tačiau paprastai jas paliekame mėtytis ant lentynų ar sumetame į vazą. Siūlome atkapstyti savo kelionių prisiminimus arba prisirinkti naujų, o iš jų pasigaminti smagių daikčiukų namams.

Stikleliai

Stiklo šukės, kurias per ilgą laiką nugludina jūros bangos ir smėlis, gali tapti puikiai pakabukais ar auskarais, tačiau mes sūlome pasigaminti savo svajonių plytelę. Šias plyteles turi daugelis pasaulio miestų (Vilnius taip pat), o ant jų atsistojus ir kelis kartus kartus apsisukus sugalvoti norai būtinai išsipildo.

Jums tiesiog reikės pasiimti seną pyrago formą (galite naudoti ir vienkartinius plastikinius fasavimo indus ar pan.), pripildyti ją cemento ir stiklelius sudėkite į harmoningą ornamentą.

Nugludintas medis

Medis savyje turi ypatingos šilumos, o jeigu jį dar nugludino jūra, tai tiesiog nesinori palikti jo mėtytis pajūrio smėlyje. Nepalikite! Prisirinkus kiek didesnių medžio gabalų galima iš jų susimeistrauti tvorelę sodyboje ar namų kieme. Beje, medį būtų naudinga papildomai impregnuoti specialiu laku ir taip apsaugoti jį nuo drėgmės.

Jeigu nepasisekė surasti didesnių medžio gabalų, tai panašia tvorele iš mažų šakelių galite apklijuoti gėlių vazonus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žvakės iš kriauklių

Daugelio namuose teko matyti kriauklėmis apklijuotus rėmelius. Sutinkame, kad tai žavi idėja, tačiau ji jau truputį pabodusi. Pabandykite šį tą naujo ir pasigaminkite žvakes! Jums reikės parafino, knato (lininę virvę pamirkykite parafine), metalinės plokštelės, karoliuko ar kokio sunkesnio, nedidelio daikčiuko.

Prie knato pririškite karoliuką ar įtvirtinkite metalinę plokštelę ir jį padėkite ant kriauklės dugno. Pilkite ištirpintą parafiną. Palikite sustingti. Prisiminkite, kad viršutinei daliai sustingus dugnas dar gali būti skystas, tad geriausiai leisti kriauklių žvakėms pagulėti per naktį.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top