Now Reading
Vilniuje surengtas didžiausias Lietuvoje iki šiol buvęs piknikas (foto)

Vilniuje surengtas didžiausias Lietuvoje iki šiol buvęs piknikas (foto)

Vilniuje surengtas didžiausias Lietuvoje iki šiol buvęs piknikas (foto)

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Mažiausiai 800 – tiek žmonių šiandien dalyvavo sostinėje vykusiame rekordiniame Lietuvos piknike. Renginio organizatoriai, natūralaus gruziniško mineralinio vandens „Borjomi“ atstovai, viliasi, kad pasiektas rekordas prisidės prie piknikų kultūros plėtros Lietuvoje ir paskatins žmones atsikvėpti nuo įtempto gyvenimo tempo.

Pirmieji didžiausio pikniko dalyviai pievelėje, šalia Baltojo tilto, pasirodė dar gerokai prieš pietus. Pasak renginio organizatorių, piknikas sąmoningai buvo organizuojamas per pietų pertrauką, nes atėjusiems žmonėms buvo siekiama parodyti, kad net per trumpas pietų pertraukas galima smagiai praleisti laiką atviroje erdvėje.
 
„Gyvendami pagal šiuolaikinės visuomenės taisykles, daugelis mūsų yra priversti nuolat skubėti ir susidurti su stresinėmis situacijomis. Tai atsiliepia mūsų organizmui, todėl norime prisidėti prie sveikos gyvensenos specialistų raginimų nedarbo metu pamiršti darbinius rūpesčius ir kartu su kolegomis ar draugais daugiau laiko leisti atvirose erdvėse. Pietų pertrauka tam irgi puikiai tinka“, – sakė „Borjomi“ rinkodaros vadybininkė Ieva Semerikovaitė.
 
Smagią pikniko dalyvių nuotaiką kūrė džiazo atlikėjos Rūtos Švipaitės atliekamos dainos ir „Borjomi“ dovanos – natūralaus gruziniško mineralinio vandens buteliukai ir Lietuvos ūkininkų sodo gerybės. Tarp pietaujančių ant žolės buvo galima pastebėti ir nuo studijų besiilsinčių studentų, ir kostiumuotų biurų darbuotojų, daugiausiai iš netoli pikniko vietos įsikūrusių įmonių ir net per dvidešimt vieno daželio mažylių su tėveliais.
 
„Džiaugiuosi, kad pavyko smagiai papietauti su kolegomis. Tiesa pasakius, anksčiau nelabai susimąstydavome apie galimybę išnaudoti puikią erdvę prie Baltojo tilto ir pietauti ant pievelės, tačiau dabar įsitikinome – net ir neilga pietų pertrauka bei darbiniai kostiumėliai netrukdo pietų metu ištrūkti iš biuro į gamtą. Pietaujant ant pievos, net atsineštas maistas atrodė skanesnis“, – sakė teisininke prisistačiusi Miglė.
 
„Piknikai yra labai populiarūs Vakarų Europos šalyse, JAV ir Australijoje. Kadangi Vilnius ir kiti Lietuvos didmiesčiai kiekvienais metais tampa vis labiau šiuolaikiški, neabejoju, kad piknikų kultūra ilgainiui įsitvirtins ir Lietuvoje. Skatindamas žmones kuo daugiau dėmesio kreipti į sveiką gyvenseną, „Borjomi“ visokeriopai remia ir rems piknikų populiarinimą Lietuvoje“, – teigė I. Semerikovaitė.
 
Nors terminas „piknikas“ atsirado XVII a. pabaigoje, pikniko – valgymo gryname ore su šeimos nariais ir draugais – tradicija kildinama dar iš senovės romėnų laikų. XVIII a. pikniko tradicija išpopuliarėjo Prancūzijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Beje, britai yra laikomi pačiais didžiausiais pikniko kultūros puoselėtojais. Piknikams dažniausiai pasirenkamos vaizdingos užmiesčio vietovės, miestų parkai, upių ir ežerų pakrantės.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top