Now Reading
Vestuvinių suknelių evoliucija – kaip nuotakos puošėsi prieš 150 metų (Foto, video)

Vestuvinių suknelių evoliucija – kaip nuotakos puošėsi prieš 150 metų (Foto, video)

Vestuvinių suknelių evoliucija – kaip nuotakos puošėsi prieš 150 metų (Foto

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.

Nuo auksu siuvinėto šilko ir korsetais suveržto liemens iki lengvai krintančio šifono – per 150 metų nuotakos įvaizdis gerokai pasikeitė. Amerikoje pristatyta paroda, kurioje parodytos suknelės, puošusias nuotakas nuo 1830 – ųjų.

Parodoje pristatomos eksliuzyvinės suknelės, viena jų priklausė aukštuomenės damai Alice Wade Everett ir buvo sukurta 1879 – aiaisias, Prancūzijoje. Meno kūrinį primenantį drabužį kūrė anuomet itin mėgstamas ir populiarus Charles Frederick Worth: „Tai labai rafinuota suknelė. Audinys, sukirpimas, detalės, puošyba perlais, tai labai sudėtingas drabužis į kurį tiesiog gera žiūrėti,“ – apie Alice Wade Everett suknelę pasakojo parodos sumanytoja Danielle Peck.


1880 – ieji ir 1890 – ieji

Į akis krenta ne tik itin suspausta liemens linija, bet ir papildomomis drapiruotėmis ryškinami sėdmenys, toks siluetas vadinamas „omaro uodega“: „Mes sakome, kad tai buvo pradžia J – Lo kultui,“ – juokiasi organizatorė, prisimindama savo įspūdingais sėdmenimis garsėjančią R&B atlikėją.

„Moterys turėjo puikų skonį bei gerus siuvėjus, gaminusius joms vienetinius drabužius. Buvo remiamasi Niujorke vyraujančiomis madomis,“ – kalba moteris ir pabrėžia, kad net ir prieš šimtmetį siūtos suknelės yra puikiai išsilaikiusios, išliko net ir smulkiausios detalės.

Įdomu ir tai, kad iki karalienės Viktorijos valdymo laikotarpio kilmingos nuotakos retai rinkdavosi baltą spalvą. Moterys mieliau siūdinosi brokato suknias į kurių audinį buvo įaudžiama sidabro gijų. Amerikietės mielai dėvėjo žalias, mėlynas ir geltonas sukneles, neatsisakydavo ir praktiškesnių juodos, rudos ar pilkos atspalvių.

Parodoje eksponuojamos ne tik suknelės, bet ir nuotakų apatiniai drabužiai, o taip pat vestuvių pakvietimai, dovanos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Parodos akimirkos video siužete bei fotogalerijoje:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top