Now Reading
Kokias knygas skaito Holivudo aktoriai

Kokias knygas skaito Holivudo aktoriai

Kokias knygas skaito Holivudo aktoriai

Laikas.lt

Klasikos knygos dažnai vertinamos kontroversiškai: vieni giria, kiti sako, kad jos kelia tik žiovulį. Tačiau klasika atgyja – šiemet kino ekranuose debiutuoja naujos „Mielas draugas“, „Ana Karenina“, „Didieji lūkesčiai“ ekranizacijos, o žymūs Holivudo aktoriai savo mėgstamiausiomis knygomis įvardija būtent klasika tapusias istorijas.

Aktorė Keira Knightley savo mėgstamiausią knygą atrado būdama vos septynerių. Savo ryšį su Jane Austen kūriniu „Puikybė ir prietarai“ žavioji britė apibūdina kaip savotišką vaikystės maniją: nepaisant to, jog sirgo disleksija, Keira romaną skaitė begalę kartų. 2005 metais pasirodžius knygos ekranizacijai, kurioje aktorei teko garbė atlikti svarbiausią – Elizabetės vaidmenį, ji išsidavė, kad vis dvejodavo, ar sugebės tinkamai „susitapatinti“ su pamėgtu personažu

Kitas britų aktorius Daniel Radcliffe, visiems gerai žinomas iš „Hario Poterio“ filmų serijos, savo mylimiausia knyga įvardina garsiojo rusų klasiko Michailo Bulgakovo romaną „Meistras ir Margarita“. Daniel teigia esąs tarsi apsėstas šios knygos nuo tada, kai tik paėmė ją į rankas. Iki tol pirmenybę teikęs magiškojo realizmo literatūrai, dabar aktorius savo įkvėpimo šaltiniu vadina fantasmagorišką Margaritos ir nežinomo literato meilės istoriją.

Simpatijos klasikai neslepia ir amerikietė Gwyneth Paltrow. Jos mama, taip pat talentinga aktorė, vos devynmetei dukrai raiškiai skaitydavo Charlotte Brontë „Džeinė Eir“. Romanas akimirksniu įtraukė mergaitę į vieną gražiausių meilės istorijų anglų literatūroje ir taip tapo pirmąja Gwyneth knyga iš „suaugusiųjų lentynos“. Aktorė teigia, kad kai kuriose scenose ypač stipriai įsitraukusi į istoriją ir netgi susitapatinusi su pagrindine knygos veikėja – visų niekinama ir žeminama našlaite Džeine. Knyga per daugiau nei 150 metų sužavėjo toli gražu ne tik Gwyneth – romanas ekranizuotas ne vieną kartą, o prieš kelerius metus jis buvo įtrauktas į populiariausių visų laikų Didžiosios Britanijos knygų dvidešimtuką.

Visiems gerai žinomas amerikiečių komikas Jim Carrey gerbėjus stebina savo literatūriniu skoniu, kuris prieštarauja jo sukurtam įvaizdžiui. Aktoriaus mėgstamiausia knyga yra žymusis Fiodoro Dostojevskio psichologinis romanas „Nusikaltimas ir bausmė“. Rusų literatūros šedevru laikomas kūrinys pasakoja tragišką žudiko Rodiono Romanovičiaus Raskolnikovo istoriją. Autorius romane gilinasi į žudiko asmenybę bei tiria nusikaltimo psichologines priežastis, gvildena sudėtingas filosofines ir socialines visuomenės problemas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Guy de Mopassan romano „Mielas draugas“ ekranizacijoje vaidinanti „Saulėlydžio“ žvaigždė Robert Pattinson savo mėgstamiausia knyga įvardija būtent šį prancūziška elegencija dvelkiantį kūrinį. Jis sako, kad tokios istorijos niekada nemiršta. Panašu, kad jam pritaria ir kiti žymūs Holivudo aktoriai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top