Now Reading
„Roko maršų“ 25-metį legendinė grupė „Antis“ paminės ir „Vasaros terasoje“

„Roko maršų“ 25-metį legendinė grupė „Antis“ paminės ir „Vasaros terasoje“

„Roko maršų“ 25-metį legendinė grupė „Antis“ paminės ir „Vasaros terasoje“

Laikas.lt

Kurį laiką nekoncertavusi istorinė roko grupė „Antis“ šiuo metu keliauja po Lietuvą su geriausių savo dainų programa. Liepos 26-ąją muzikantai „nutūps“ ir Vilniaus mokytojų namų kiemelyje jau septintą sezoną dūzgiančioje „Vasaros terasoje“. Visus drauge prisiminti prieš 25-rius metus pirmąkart vykusį „Roko maršą“ kviečia koncertų ciklas „TUBORG Liquid Soundtrack“.

Sąjūdžio judėjimą su muzika palaikę ir skatinę „Roko maršai“ pradėti rengti po to, kai grupė „Antis“ su idėjiniu lyderiu Algirdu Kaušpėdu priešakyje surengė neįtikėtino pasisekimo susilaukusį ir vėliau muzikiniu filmu tapusį koncertą „Kažkas atsitiko“. 1987-ųjų vasarą postmodernistines nuotaikas skleidę architektai įrašė ir pirmąjį oficialų savo albumą. Plokštelėje jau buvo tokie ir šiandien skanduojami hitai, kaip „Alyvos“, „Alio, alio“ ar jau minėtas „Kažkas atsitiko“. 
 
Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę išsiskirstę „antinai“ iki šiol grįžta naujiems trumpiems, bet efektyviems savo istorijos epizodams. Tai – jungtinis „Roko maršas“ per Lietuvą 1996-aisiais, trys gyvi koncertai 2003-aisiais, vienas 2005-aisiais, netikėtas naujų kūrinių albumas „Ančių dainos“ 2007-aisiais ir vinilinė plokštelė „Zuikis pleibojus“ 2010-aisiais. 
 
Kiekvienąkart „Antis“ pasirodo kitokia, bet visuomet teatrališka, iškalbinga ir įsimintina. Birželį drauge intensyviai repetavę grupės muzikantai šios vasaros turui suruošė pusantros valandos trukmės programą, kurią pristatys vos aštuoniuose koncertuose. Ką A. Kaušpėdas su bendražygiais veiks po to, sunku prognozuoti – juk nuo pastarojo jų pasirodymo scenoje praėjo jau beveik metai.
 
„TUBORG Liquid Soundtrack“ į „Vasaros terasą“ kviečia užsukti be bilietų – šios serijos renginiai nemokami. Liepos 27-ąją, ketvirtadienį vakaras prasidės 20 val. Suplanuoti ir du paskutiniai šios vasaros ciklo renginiai – rugpjūčio 9-ąją vyks „Saulės kliošo“ koncertas,  o rugpjūčio 23-ąją Andrius Mamontovas scenoje atšvęs savo gimtadienį.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top