Now Reading
Kreta: dar viena populiari vieta dirbti vasarą?

Kreta: dar viena populiari vieta dirbti vasarą?

Kreta: dar viena populiari vieta dirbti vasarą?

Jaunimogidas.lt
Aurelija Maskelytė

Studentui vasara – laikas dirbti. Trys laisvi mėnesiai įpareigoja laiką leisti naudingai ir aišku smagiai. Aš šią vasarą pasirinkau darbą Kretoje. Dirbu keturių žvaigždučių viešbutyje animatore. Pagrindinis užsiėmimas – užimti viešbučio svečius, kol jie laiką leidžia prie baseino. Tame pačiame viešbutyje dirba ir dar trys lietuvės: Emilija, Ivana ir Kristina. Paprašiau jų šiek tiek papasakoti apie jų įspūdžius.

Merginos, trumpai prisistatykite.

Ivana. Man – dvidešimtketveri. Bakalauro laipsnį įgyjau LCC universitete Klaipėdoje, magistro – Vilniaus Universitete. Mano specialybė – vertimas ir turizmo vadyba.

Kristina.
Man – dvidešimt. Šiais metais įgyjau viešojo maitinimo technologo specialybę vienoje iš Lietuvos kolegijų.

Emilija.
Esu dvidešimt dvejų. Mes su Kristina buvome grupiokės, tad aš šiemet įgavau tą pačią specialybę kaip ir ji.

Kokį darbą dirbate čia, Kretoje?

Ivana. Aš čia atlieku praktiką. Mano darbas – bendrauti su viešbučio svečiais, domėtis jų nuomone apie viešbučio teikiamas paslaugas.

Kristina ir Emilija.
Mes – viešbučio restorano virėjo padėjėjos.

Kodėl pasirinkote Kretą, o ne likote Lietuvoje?

Ivana. Na, priežastis gana paprasta: nuostabus klimatas, įdomi graikų kultūra ir, deja, didesnis atlyginimas nei toks, kokį gaučiau Lietuvoje dirbama tokį patį darbą.

Kristina ir Emilija.
Todėl, kad norėjom išbandyti savo jėgas užsienyje, ne tik Lietuvoje, įgauti daugiau praktikos, pasitikėjimo savimi, žinių. Kolegija kaip tik suteikė mums puikią galimybę atlikti praktiką Kretoje.

Ką veikiate ne sezono metu?

Ivana. Dabar, kai grįšiu namo, ieškosiu darbo. Iš tikrųjų, neplanavau dirbti Kretoje, tačiau niekaip negalėjau rasti darbo Lietuvoje, o iš Kretos pasiūlymai tiesiog liete liejosi, tad pasirinkau lengvesnį kelią ir atvykau į šią nepakartojamą Graikijos salą.

Kristina ir Emilija. Mes tik šią vasarą baigėme mokslus, tad ikišiol, nepriklausomai nuo to, ar Kretoje sezonos metas ar ne, mes mokėmės Lietuvoje.

Kaip vertinate graikišką kultūra? Ar ji labai skiriasi nuo lietuviškos? Ar sunku buvo įsilieti?

Ivana. Man labai patinka graikiška kultūra, o ypač tokia, kokia ji yra čia, Kretoje. Ankšiau man buvo tekę pabūvoti tik Graikijos kontinentinėjene ir galiu drąsiai sakti, jog Kretos kultūra skiriasi nuo kontinentinės dalies kultūros. Šiuo metu mokausi graikų kalbą, tai man padeda dar labiau įsilieti į kultūrą.

Kristina ir Emilija. Vertiname teigiamai. Graikai labai didelį dėmesį skiria šeimai, vaikams, yra labai rūpestingi, dėmesingi ir malonūs žmonės. Nors ankščiau mūsų minėtos graikiškos vertybės beveik nesiskiria nuo lietuviškų, tačiau jų graikų mentalitetas visai kitoks. Lietuviai su nepažįstamais niekada nepasisveikins, nenusišypsos, o graikai – atvirkščiai. Čia įprasta sveikintis su visais praeiviais, dalintis naujienomis, netgi asmeninėmis smulkmenomis. Graikai yra itin atsipalaidavę, nesuvaržyti, ir kas be ko – karšti žmonės. Jie gali valandų valandas sėdėti prie stalo ir šnekučiuotis, todėl darbe graikai nėra labai aktyvūs (juokiasi).

Ką galite pasakyti apie turistus?

Ivana. Turistai čia susirenka iš viso pasaulio, nes Kreta yra labai populiarus atostogų tikslas. Dauguma turistų yra iš Olandijos, Lenkijos, Čekijos ir Izraelio. Visi turi labai skirtingą mentalitetą, skirtingai reiškia emocijas ir lūkesčius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kristina ir Emilija. Turistų yra įvairiausių, bet šiame Hersonissos miestelyje itin daug rusų. Didžiausią turistų dalį sudaro šeimos.

Ar brangus pragyvenimas čia, Kretoje?

Ivana. Ne, nebrangus. Už apgyvendinimą ir matinimą viešbučio darbuotojai mokėti neturi, tad taip sutaupome nemažai pinigų. Taip pat gauname daug nuolaidų prekybos centruose bei pramogų vietose.

Kristina ir Emilija. Kaip Ivana sakė, už daug ką darbuotojai mokėti neturi, tad taip tikrai sutaupome. Dirbame 8 – 9 valandas per dieną, šešias dienas per savaitę, tad turime užtektinai laiko pailsėti bei pamatyti pačią salą. Taip tie sutaupyti pinigai ir iškeliauja…


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top