Now Reading
„Kine po žvaigždėmis“ – P. Almodóvaro filmų savaitė

„Kine po žvaigždėmis“ – P. Almodóvaro filmų savaitė

„Kine po žvaigždėmis“ – P. Almodóvaro filmų savaitė

Laikas.lt

Pofrankistinės ispanų kultūros veikėjas, reprezentuojantis naująjį ispanų kiną pasaulyje, viena svarbiausių maištautojų judėjimo „Movida“ figūrų. Pasirodymai kaberete, apsakymai, pasirašyti fiktyvios pornografinių filmų žvaigždės vardu, pirmieji narkomanų ir padugnių pilni filmai padaro Pedro Almodóvarą tikra Madrido „undergroundo“ žvaigžde. „Kine po žvaigždėmis“ liepos 19–21 dienomis turėsite galimybę pamatyti šiuos meistro filmus: „Virpantys kūnai“ („Carne tremula“), „Viskas apie mano mamą“ („Todo sobre mi madre“) ir naujausią juostą „Oda, kurioje gyvenu“ („La piel que habito“).

Liepos 19 d. 1997 m. sukurta drama „Virpantys kūnai“ („Carne tremula“) pasakoja apie jaunuolį Viktorą, kuris pirmą kartą suartėja su moterimi būdamas dvidešimties. Tai buvo trumpa akimirka tualete su gražuole Elena. Tačiau kai jis vėl nori pasimatyti su mergina, ši laukia narkotikų prekeivio. Nervų įtampa, revolveris ir netikėtas dviejų policininkų įsiveržimas sukuria sudėtingą situaciją, kuri pakeičia visų šios dramos dalyvių likimus.
 
Liepos 20 d. 1999 m. Ispanijoje ir Prancūzijoje sukurtas filmas „Viskas apie mano mamą“ („Todo sobre mi madre“). Manuela gyvena kartu su paaugliu sūnumi Estebanu. Per sūnaus gimtadienį Manuela nusprendžia įvykdyti jo norą ir atskleisti, kas buvo jo tėvas. Tą pačią dieną sūnus žūva. Manuela vyksta į Barseloną ieškoti jo tėvo. Tai nelengvas uždavinys, nes Estebano tėvas jau tapo Lola.
 
Keršto drama, tapusi filmu „Oda, kurioje gyvenu“, sukurta remiantis drąsiu garsaus prancūzų rašytojo ir scenaristo Thierry Jonqueto romanu „Tarantulas“. Ji atvirai ir be pagražinimų atskleidžia visą šiuolaikinės visuomenės žiaurumą, persmelktą nepakantumo ir keršto. Pagrindinį moters vaidmenį atlikusi aktorė Elena Anaya kuria moters Veros, sukurtos plastikos chirurgo rankomis, personažą. „Turiu sutikti, kad filmo herojė Vera išties turi panašumų su Frankenšteinu, – prisipažino režisierius, paklaustas, ar filmo siužetas jam neprimena Frankenšteino istorijos. – Veros kūnas išvagotas randų – taip, galima sakyti, ji – šiuolaikinis Frankenšteinas. Tačiau rašydamas filmo scenarijų to neplanavau, tiesiog taip išėjo natūraliai. Nepaisant to, „Oda, kurioje gyvenu“ tikrai nėra naujoji Frankenšteino versija, tai visiškai kitokia istorija.“ Ją „Kine po žvaigždėmis“ matysite jau liepos 21 d. Šiuolaikinio meno centro kiemelyje (Vokiečių g. 2). Seansų pradžia – 22.30 val.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top