Now Reading
Sukako du metai nuo pirmosios „Instagram“ nuotraukos

Sukako du metai nuo pirmosios „Instagram“ nuotraukos

Sukako du metai nuo pirmosios „Instagram“ nuotraukos

Laikas.lt
HR Virtual Cafe nuotr.

Vakar praėjo lygiai du metai, kai su šiuo metu ypač populiaria išmaniųjų įrenginių nuotraukų dalijimosi aplikacija „Instagram“ buvo padaryta pirmoji nuotrauka.

Tuo metu „Instagram“ dar buvo tik kūrimo procese. Pirmojoje bandomojoje nuotraukoje buvo užfiksuotas šis mielas šuo:

 
Masiniam vartojimui „Instagram“ buvo pradėta naudoti 2010 m. spalį. Nuo tada daugiau nei 50 milijonų vartotojų visame pasaulyje pasidalino savo nuotraukomis naudodami šią sistemą. Iš viso buvo pasidalinta daugiau nei 1 milijardas nuotraukų.
 
„Instagram“ pamėgo ir žvaigždės – Lady Gaga, Rihanna, Pink, Snoop Dogg’as, netgi Barackas Obama ir kiti. Visi jie turi savo „Instagram“ profilius.
 
Be to, kad „Instagram“ leidžia kelių mygtukų paspaudimu pasidalinti ką tik savo išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu nufotografuotą nuotrauka, ši aplikacija išsiskiria ir savo nuotraukų filtrų įvairove. „Instagram“ leidžia kiekvienai nuotraukai pritaikyti vieną iš kelių filtrų, kurie paverčia įprastą telefonu darytą nuotrauką senoviška, tarsi darytą juostiniu fotoaparatu.


Nuotrauka prieš panaudojant „Instagram“ filtrą (kairėje) ir po. (BBC nuotr.)

Vartotojai „Instagram“ filtrų funkciją yra labai pamėgę, tačiau dalis profesionalių fotografų mano, kad ši aplikacija tik subanalina daug laiko ir pastangų reikalaujančią įprastą juostinę fotografiją. Taip pat yra manančių, jog „Instagram“ visų vartotojų nuotraukas paverčia vienodomis.
 
Šį balandį „Instagram“ už milijardą dolerių nusipirko didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top