Now Reading
„Apple“ planuose – mini iPad’as

„Apple“ planuose – mini iPad’as

„Apple“ planuose - mini iPad'as

Laikas.lt

Stevui Jobsui šis kompanijos žingsnis nebūtų patikęs. 

Dabartinis, pasaulinio populiarumo sulaukęs kompanijos „Apple“ planšetinis kompiuteris „iPad“ yra 10 colių įstrižanės pločio. Kaip praneša JAV naujienų portalai „Bloomberg“ ir „The Wall Street Journal“, naujojo modelio įstrižainės plotis būtų 7 coliai, šis kompiuteris būtų pigesnis ir lengvesnis už įprastą „iPad“.

Mažesnės įrenginio dalys jau yra projektuojamos Azijoje. Naujasis įrenginys turėtų būti pristatytas spalio mėnesį.

 
Analitikai jau seniai kalbėjo, kad „Apple“ turėtų išleisti „iPad“ mini versiją. Toks įrenginys kompanijai būtų naudingas konkuruojant su panašaus dydžio planšetiniais kompiuteriais „Amazon’s Kindle Fire“ ir „Nexus 7“, kurį neseniai pristatė „Google“. Nors jie savo techniniais duomenimis neprilygsta „iPad“, gerokai jį lenkia savo kaina. Tiek „Google“, tiek „Amazon“ kompiuteriai kainuoja po 199 dolerius, tuo tarpu „iPad“ – 499 dolerius.
 
Įdomu tai, kad vienas „Apple“ įkūrėjų, pernai pasaulį palikęs Steve’as Jobsas nemanė, jog mini planšetinis kompiuteris yra gera idėja. „Mes nemanome, kad įmanoma padaryti gerą planšetinį kompiuterį su 7 colių įstrižaine. Jis būtų per didelis konkuruoti su išmaniaisias telefonas ir per mažas, konkuruoti su „iPad’u“, – 2010 m. kalbėjo „iPad“ ir „iPhone“ kūrėjas.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top