Now Reading
Ž. Diawara: „Lietuvos muzikos festivalių kokybė neprastesnė nei užsienio“

Ž. Diawara: „Lietuvos muzikos festivalių kokybė neprastesnė nei užsienio“

Ž. Diawara: „Lietuvos muzikos festivalių kokybė neprastesnė nei užsienio“

Laikas.lt

Vasarą Lietuvoje vykstančių muzikos festivalių galima suskaičiuoti daugiau nei dvidešimt. Viena iš menų fabriko „Loftas” steigėjų Živilė Diawara pastebi, kad nors lietuviai ir negali pasigirti dideliais festivaliais su dideliu būriu pasaulinių žvaigždžių, tačiau jų kokybė yra ne ką prastesnė nei užsienio renginių. Muzikos festivalių gerbėja nusprendė kartu su šeimyna apsilankyti ir šį savaitgalį vyksiančiame elektroninės muzikos festivalyje „Tundra”. 

„Kiekvienais metais stengiamės, kad apsilankiusiems festivalyje išliktų kuo daugiau ir kuo geresnių įspūdžių, – sako „Tundros“ sumanytojas Aivaras Ustinavičius. – Daug dėmesio skiriame ne tik muzikai, bet ir papildomai veiklai, ekologijai, aplinkai, socialinei bei kultūrinei erdvei. Sujungę visus šiuos kriterijus į vieną, gauname įvairiapusį renginį, kurio metu kiekvienas jaučiasi gerai. Juk tai ir yra svarbiausia – kad atvykę čia visi jaustųsi smagiai, galėtų atsipalaiduoti, pasilinksminti ir išsivežti daug nuotaikingų prisiminimų”.

Živilė Diawara mano, jog mūsų šalyje rengiami festivaliai yra tikrai kokybiški, savo organizuotumu neatsilieka nuo pasaulio, tik yra daug mažesni, bet tuo pačiu – ir jaukesni. Jos teigimu, muzikiniams festivaliams šarmo suteikia papildoma veikla: „Be abejo, festivalis ir muzika – du neatsiejami dalykai, tačiau festivaliui savitumo suteikia ir išskiria iš kitų festivalių jo aplinka bei alternatyvūs užsiėmimai, tokie kaip įvairios paskaitos, menų dirbtuvės, filmų peržiūros“. Živilė sako, kad kaip ir daugelis atvyksiančių į festivalį, ji taip pat važiuoja pasikrauti energijos, atsipalaiduoti, pabėgti nuo kasdienybės, pabendrauti, pabūti kitokioje aplinkoje, todėl mielai dalyvaus „Tundros” užsiėmimuose.

Diawarų šeimyna jau seniai norėjo apsilankyti elektroninės muzikos festivalyje „Tundra”: „Esame girdėję daug gerų atsiliepimų apie šį renginį. Mus traukia pati festivalio atmosfera, į jį susirenkantys žmonės”. Kartu su tėvais į festivalį traukia ir sūnus Kipras (2,8 m.). Jis jau tikras festivalių veteranas – „Tundra” bus 4-asis aplankytas tokio pobūdžio renginys. Živilės nuomone, dalyvaujant muzikos festivaliuose, plečiasi vaiko akiratis, jis nuo pat mažų dienų auga geros muzikos bei pozityvių žmonių apsuptyje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šių metų „Tundros” dalyvių laukia netradicinės pramogos bei mokomieji užsiėmimai. Svečiai bus kviečiami mokytis atlikti masažą, aitvarų, sapnų gaudyklių, kaleidoskopų gaminimo paslapčių, bus galima susipažinti su šilkografijos technologija, visi norintys galės išmėginti Sahadža jogą, paskaitas skaitys profesionali astrologė. Taip pat netrūks ir žaidimų: vyks Kinect’o, „Giliasvydžio” bei „Ruletė eco stiliumi“ žaidimai, bus įrengtos futbolo, tinklinio ir badmintono aikštelės. Norintys pasigražinti galės apsilankyti laikinų tatuiruočių studijoje ar keliaujančioje kirpykloje.

Liepos 5-8 dienomis vyksiantis renginys jau trečią vasarą įsikurs Dūburio ežero saloje, įsiterpusioje vaizdingame Zarasų krašto peizaže. Techno, Bass, Psytrance ir Chillout erdvėse bei paplūdimio scenose muzikinius gyvus pasirodymus rengs pripažinti atlikėjai iš Argentinos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Italijos, Kanados, Vokietijos, Olandijos, Suomijos, Belgijos, Estijos ir kitų šalių – iš viso daugiau nei 100 atlikėjų. Bilietais į festivalį bei vietą Tundrabuse prekiauja Tiketa.lt.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top