Kodėl dietos ir pratimai nepadeda numesti svorio?

Laikas.lt
Nuotr. Goretro.blogspot.com

Praėjusią savaitę britų mokslininkai, tyrinėdami žmogiškuosius įpročius, nustatė, kodėl daugelis dietų nėra veiksmingos, o daug prakaito kainuojantys pratimai nepadeda sukūsti tiek, kiek norėtųsi.

Pateikiame keletą faktų, kurie, labai tikėtina, kiša jums koją, stengiantis sveikai gyventi ir atsikratyti nepageidaujamų kilogramų.

Avižiniai dribsniai arba sausi pusryčiai, pasak mokslininkų, sukelia apetitą, todėl žmonės, po tokių pusryčių būna labiau alkani ir suvalgo daug daugiau per pietus. Puiki išeitis – valgyti pusryčiams kiaušinius.

Juodoji arbata skaido riebalus ir mažina cholesterolį, tačiau pienas, šias savybės neutralizuoja, tad patariama gerti nebalintą arbatą. 

Moksliškai įrodyta, kad tie žmonės, kurie atidžiai skaito maisto pakuočių aprašymus, nepriauga arba priauga mažiau kilogramų.

Vengti žmonių turinčių antsvorio patariama tiems, kurie nenori priaugti svorio.

Neskaitykite receptų knygų ir žurnalų.

Stengtis, kuo mažiau kramtyti. Su kiekvienu liežuvio apvertimu smegenys gauna žinutę, kad reikia išleisti skrandžio sultis. Dėl to rekomenduojama atsisakyti ir kramtomosios gumos.

Atlikti tyrimai parodė, kad žmonės valgydami greta veidrodžio, suvalgo vienu trečdaliu mažiau, nes matydami save veidrodyje supranti, kodėl nusprendei mesti svorį.

Taip pat patariama valgyti prie TV ar kompiuterio ekrano, nes taip blaškomas dėmesys ir smegenys mažiau atsimena, kas ir kiek buvo suvalgyta.

Kulinarinis nuobodulys – moterims puikus būdas numesti svorį. Įrodyta, kad moteriai pasiūlius dažnai valgomo maisto, ji ims jo atsisakinėti.

Ritminga muzika skatina valgyti daugiau, tad valgyti patariama tyloje arba grojant ramiai muzikai.

Norint sukūsti nepatariama užsiiminėti joga, nes, pasak mokslininkų, jos metu sudeginama tiek pat kalorijų, kiek ir lėto pasivaikščiojimo metu.

antsvoris, dieta, pratimai, sportas, sveikata, sveikata ir grožis, svorio metimas, svoris

Naujausi komentarai
Tommasso
2013-01-03, 10:53
Nevarginkit saves tom suknistom dietom, isekinsit save ir numirsit :D Tikejimas trukdo pasiekt tiksla. Netiki, tai pzdc. Vel stora boba kiaule pjaus :D
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai