Festivalio „Tundra“ metu – ne tik muzika, bet ir edukaciniai užsiėmimai

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Mindaugo karūnavimo dieną ir visą ilgąjį savaitgalį apsilankiusiųjų Dūburio ežero saloje, Zarasų rajone, laukia netradicinės pramogos, įvairių virtuvių delikatesai, neįprasti rankų darbo papuošalai, mokomieji užsiėmimai ir kūrybinės dirbtuvės. Čia vyks alternatyvios elektroninės muzikos festivalis „Tundra“.

„Jau devintus metus rengiame festivalį ir seniai neapsiribojame tik muzikiniais pasirodymais – stengiamės, kad nuo miesto šurmulio norintys atitrūkti svečiai visas festivalio dienas turėtų domios veiklos, todėl kasmet ieškome kuo įvairesnių veiklų,“ – sako festivalio „Tundra“ idėjinis vadas Aivaras Ustinavičius. Jo teigimu, šiais metais svečiai bus kviečiami klausytis paskaitų, mokytis atlikti masažą, dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose, taip pat bus mokomi aitvarų, sapnų gaudyklių, kaleidoskopų gaminimo paslapčių. Festivalio metu bus piešiamas draugystės paveikslas, tapomas gyvas meno kūrinys kojomis naudojant ekologiškus dažus ir žaidžiami skatinantys bendrauti žaidimai. 
 
Visą ilgąjį savaitgalį svečius mokys savo srities profesionalai. Vilniaus dailės akademijos keramikos ir tekstilės studentų rengiamose dirbtuvėse bus galima teoriškai ir praktiškai susipažinti su šilkografijos technologija. Tekstilės klubo menų dirbtuvėlėse bus skatinama pažvelgti į senus tekstilės gaminius kitaip: prikelti naujam gyvenimui drabužius, audinius, sagas, diržus ir kitus aksesuarus – iš jų bus kviečiama sukurti originalius gaminius. Apeiginio folkloro grupės „Kūlgrinda“ nariai mokys šokti ir dainuoti sutartines, o festivalio dalyviai joms bei šokiams galės pritarti savais instrumentais – vyks muzikinės improvizacijos. Visi norintys galės nemokamai išbandyti Sahadža jogą, o vėliau ir prisijungti prie nemokamų meditacijų įvairiuose Lietuvos mietuose. Astrologijos bei burtų mėgėjams taip pat bus ką veikti: paskaitas skaitys profesionali astrologė, bus galima išsiburti Taro kortomis ar iš delno.  
 
Keturias dienas ir tris naktis truksiančiame renginyje netrūks žaidimų, grožio procedūrų, ugnies šou bei kitų pramogų. Festivalio lankytojai bus kviečiami nemokamai pažaisti įvairius Kinect'o žaidimus – judrius, kūno judesiais, gestais valdomus, suburiančius žmones smagiai praleisti laiką ir susirasti naujų draugų. Ekologiško alternatyvaus sporto zona siūlys žaisti „Giliasvydį“, o atsikratyti nereikalingų daiktų – žaidimo „Ruletė eco stiliumi“ metu. Norintiems dar aktyvesnės veiklos bus įrengtos futbolo, tinklinio ir badmintono aikštelės. Festivalio svečiai bus kviečiami ir pasigražinti: laikinų tatuiruočių studijoje bus piešiamos tatuiruotės, o keliaujanti kirpykla darys neįprastas šukuosenas. Kaip ir kasmet, akį trauks įspūdingi „Ugnies rato“ fakyrų pasirodymai, bendrauti kvies gyva muzika prie laužo. Dalis festivalio veiklų persikels ir į dangų: dieną jį raižys skraidyklės, o naktį bus galima stebėti žvaigždes, klausantis legendų apie jas, susipažinti su Paukščių Tako evoliucijos istorija. Festivalio metu vyks ir „veidų paieška“ filmavimams, tad „Tundros“ svečiai turės progą susipažinti su kino ir reklamos pasaulio užkulisiais: visi norintys bus kviečiami dalyvauti improvizuotame casting‘e (atrankoje).
 
Spalvingų festivalio dekoracijų apsuptyje įsikūrusios smulkiųjų prekybininkų salelės kvies įsigyti originalių daiktų, mokys jų gamybos paslapčių. Menininkai savo dirbtuvėlėse mokys kurti mielus unikalius papuošalus iš natūralių medžiagų, taip pat prekiaus rankų darbo smulkmenomis. Neįprastų drabužių mėgėjai galės rinktis ultravioletiniais dažais margintų audinių drabužius, natūralaus bei perdirbto pluošto rankines, galvos apdangalus ar net avalynę. Festivalyje veiks kelios dešimtys barų ir didesnių bei mažesnių užkandinių, prekiaujančių tiek vegetariškos, tiek tradicinės virtuvės patiekalais, dauguma jų veiks visą parą.
 
Liepos 5-8 dienomis vyksiantis festivalis „Tundra“ jau trečią vasarą įsikurs Dūburio ežero saloje, įsiterpusioje vaizdingame Zarasų krašto peizaže. Techno, Bass, Psytrance ir Chillout erdvėse bei paplūdimio scenose muzikinius gyvus pasirodymus rengs pripažinti atlikėjai iš Argentinos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Italijos, Kanados ir kitų šalių – iš viso daugiau nei 100 atlikėjų. Bilietais į festivalį bei vietą Tundrabuse prekiauja Tiketa.lt, o išsamią informaciją apie renginį galima rasti interneto svetainėje www.tundrafestival.lt.

festivalis tundra, Tundra, vasaros festivaliai

Naujausi komentarai
Tommasso
2013-01-03, 10:54
Tundra tu tundra :D Suknista reklama, plauna smegenis :D
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai