Festivalis „Yaga“ kviečia į autentiško šokio pamoką

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Birželio 29 d., penktadienį, 18–20 val. Vilniuje, Gedimino kalno papėdėje vyks festivalio „Yaga“ ir „Super Genties“ organizuojamos autentiško šokio dirbtuvės „YAGA Social: išmok džiaugtis šokiu iki galo – autentiško šokio dirbtuvės“. Renginį ves Linas Matulis, jau daugiau nei 5 metus tyrinėjantis šokį bei judesį. Treneris yra yra mokęsis iš tokių šokio pasaulyje žinomų asmenybių, kaip Vytis Jankauskas, Alexandr Girshon ir Daniel Lepkoff.

Renginio metu dalyviai bus kviečiami pasinerti į savo autentišką šokį kartu su kitais susirinkusiais. Kviečiami visi mėgstantys ir besimėgaujantys šokiu, norintys atrasti savyje kažką naujo ir, žinoma, visi, kurie vis dar naiviai tiki, kad nemoka šokti ir nori atsikratyti šios iliuzijos.
 
Lino Matulio teigimu, autentiškas šokis – kiekvieno vidinis šokis, be jokios surepetuotos choreografijos ir „taip reikia“ žingsnelių. Autentiškas šokis – tai natūralus ir spontaniškas tavo kūno atsakas į muziką, tave supančią erdvę, bei žmones.
 
„Yaga social“ – tai septintojo tarptautinio muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalio „Yaga“ organizuojamas įvadinis renginys, kviečiantis susipažinti su netradicine šokio forma, išsilaisvinti iš stereotipų ir pažvelgti į save bei aplinką kitu kampu.
 
Festivalis „Yaga“ vyks liepos 19–23 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero. Vienintelis tokio tipo festivalis Baltijos šalyse šiemet pristatys muzikos atlikėjus bei menininkus net iš 17 užsienio šalių – Lenkijos, Australijos, Didžiosios Britanijos,  Suomijos, Švedijos, Rusijos, Olandijos, Danijos, Italijos, Vengrijos, Vokietijos, Belgijos, Prancūzijos, Graikijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos bei Lietuvos.
 
Daugiau informacijos

2011 m. „Yaga“ atrodė štai taip: 

Festivalis YAGA, vasaros festivaliai, Yaga

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai