Mažametės Nepalo mergaitės - deivės be vaikystės (Foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

„Gyvoji deivė“ prieš keletą dienų pasirodė visuomenei – mergaitės, laikomos jėgos deivės Kali inkarnacija, susitikimai su paprastais mirtingaisiais gan reti, taigi tai didelė šventė Nepalo žmonėms. 10 – metė Kumari Samita Bajracharya yra garbinama dėl savo išskirtinio grožio, tačiau tai tęsis tik iki kol mergaitė sulauks lytinės brandos – vėliau ji bus laikoma „nešvaria“, o deivė Kali persikūnys į kitą vaiką.

Mergaitė savo garbintojams pasirodė derliaus šventėje, kurios metu dievų buvo prašoma lietaus bei gausių ir sočių metų. Prieš atvykstant Kumari motina ištapė dukros veidą bei pėdas, o vėliau kartu su tėvu nešė ją pro minią garbintojų, kurie jai mėtė gėles bei pinigus, procesiją, kurios metu vaiko kojos negalėjo liesti žemės, lydėjo specialiai dresuoti šunys.

Vėliau garbintojai teikė dovanas. Labai svarbu stebėti Kumari reakciją – jeigu mergaitė dovanas priima tylėdama, tai galima tikėtis norų išsipildymo, tačiau vaiko juokas ar ašaros lemia rimtas ligas bei mirtį, „gyvajai deivei“ suplojus rankomis reikia baimintis dievų rūstybės.

Budistų šventikai išrenka maždaug trijų metų mergaitę, kurioje gyvena deivė – vaikas privalo turėti visus dantis, būti visiškai sveikas, niekada nepraradęs nė lašo kraujo, turėti lygią, be didelių apgamų odą. Kol deivė tebėra Kumari kūne ji gyvena privilegijuotą, tačiau suvaržytą gyvenimą. Vaikui draudžiama lankyti mokyklą, žaisti kieme, liesti savo draugus, viešumoje šios mergaitės pasirodo tik kiek daugiau nei 10 kartų per metus, o likusį laiką praleidžia uždarytos šventykloje. Paaugus joms sunku susirasti vyrą – manoma, kad vaikystėje „gyvosiomis deivėmis“ buvusios mergaitės yra išlepintos, o taip pat tikima, kad jas vedę vyrai anksti miršta.

budizmas, kumari, Nepalas, religija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai