Now Reading
Loftas Fest: Praūžė pirmoji festivalio mieste diena (foto)

Loftas Fest: Praūžė pirmoji festivalio mieste diena (foto)

Loftas Fest: Praūžė pirmoji festivalio mieste diena (foto)

Laikas.lt
Nuotr.: Andrey Motorichev

Vakar vilniečiai ir miesto svečiai dviračiais, viešuoju transportu, pėsčiomis ar taksi plūdo į Vilniaus Naujamiestyje prasidėjusį trijų dienų miesto festivalį „Loftas Fest“.

„Tokio pobūdžio festivalis vidury miesto – eksperimentas ne tik mums, bet ir nauja patirtis lankytojams. Štai visi jau išsiskirstė į namus pailsėti, nusiprausti ir popiet vėl pradės plūsti į festivalio teritoriją“, – šiandien ryte patenkintas pirmąją „Loftas Fest“ naktimi pasakojo idėjos sumanytojas muzikantas Viktoras Diawara.
 
Festivalio teritorijoje vakar koncertavo lietuviai „Empti”, nu jazz grupė iš Italijos „Gabin“, britas ir dubstep muzikos krikštatėvis RSD, lietuviai Markas Palubenka, „Mark Fiction“ ir daugelis kitų.
 
Nors 25 muzikantų kompanija iš Bristolio koncertuos šiandien nuo 16 val., vakar jie tik atskridę lipo ant scenos bendroms muzikinėms improvizacijoms kartu su kitais tos dienos atlikėjais.
 
Šiandien „Loftas Fest“ drebins hip hopo grandai „Looptroop Rockers“ iš Švedijos, vienas įdomiausių šių dienų beatboxo atlikėjų MC Xander, vakar gimtadienį atšventusi dainininkė Eva Lazarus kartu su Mr. Woodnote ir Lil Rhys, lietuviai „G&G Sindikatas“, „Freaks On Floor“, „Despotin Fam“ ir dar apie 25 grupes ir atlikėjus.
 
„Šiandien esminė festivalio diena“, – teigia festivalio muzikinės programos sudarytojas V. Diawara.
 
Tai bus antroji festivalio diena. Nuo vidurdienio menų zonoje veikia dirbtuvės, kino teatras su geriausiu repertuaru, vyksta badmintono turnyras, veikia pop up parduotuvėlės ir kt.
 
„Bilietai jau pigesni nuo šiandien, be to, galima pirkti vienai dienai. Norėčiau, kad tie, kurie čia šiandien ir dar rytoj bus, nesigailėtų nė akimirkai, kad nusprendė palaikyti pirmąjį tokio pobūdžio festivalį mieste“, – sako V. Diawara.

Pirmos festivalio dienos vaizdai – fotogalerijoje:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top