Festivalis „Tundra“ išsiskirs ypatingu dėmesiu gamtai ir ekologijai

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Šiais metais alternatyvios elektroninės muzikos festivalio „Tundra“, pasižyminčio novatoriškomis idėjomis, teritorijoje veiks plačiai pasiskirsčiusios įvairaus pobūdžio eko dirbtuvės, kuriose svečiai bus mokomi kūrybiškai panaudoti perdirbti tinkamas atliekas. Veiks šiukšlių depozito sistema, bus dalinamos nešiojamos peleninės, naudojami biodegraduojantys indai, vyks ekopaskaitos ir kitos ekologinį mąstymą skatinančios veiklos.

„Jau penkerius metus puoselėjame ekologiškumo tradicijas, skatiname festivalio dalyvius ir svečius tausoti aplinką, kurios prieglobstyje ilsimės ir šėlstame, – sako „Tundros“ sumanytojas Aivaras Ustinavičius. – Todėl mums labai svarbu, kad po renginių šioje aplinkoje neliktų šiukšlių, o svečiai grįžtų namo ne tik gerai pailsėję, atsipalaidavę, bet ir šį tą išmokę, kaip reikia elgtis su gamta.“ 
 
A. Ustinavičiaus teigimu, tausoti aplinką skatinami ir festivalio svečiai, ir dalyviai: „Į bilieto kainą įtraukiamas 5 Lt užstatas, kuris kiekvienam renginio svečiui grąžinamas po festivalio, pristačius pilną šiukšlių maišą, nemokamai išduotą atvykus, – pasakoja festivalio organizatorius. – Rūkaliams dalinamos kompaktiškos peleninės –  plastiko ruošinių buteliams gamybinis brokas, o prekybininkams taikomi indų naudojimo apribojimai, t.y. maistą galima tiekti arba organizatorių iš anksto užsakytuose specialiuose – biodegraduojančiuose ir per keletą metų suyrančiuose, arba bent popieriniuose induose“. A. Ustinavičius pastebi, kad nešiojamos peleninės prieš penkerius metus buvo tiesiog įdomus suvenyras, primenantis festivalį, tačiau dabar jos ir toliau naudojamos pagal paskirtį – žmonės jas pasiima visada, kai tik susiruošia poilsiauti gamtoje.
 
Šių metų festivalyje „Tundra“ veiks ir specialios eko dirbtuvės, kuriose dalyviai mokysis origami meno, naudodami perdirbtą popierių, skrajutes, lankstinukus, taip pat – pasigaminti naudingų ir gražių dalykų iš nebenaudojamų daiktų – padangų, drabužių, audinių ir pan. Žaidimo „Eko ruletė“ metu bus galima atsikratyti nereikalingo reproduktyvaus „bagažo“: kamštelių ir kitų „laisvę ribojančių daiktų“. Organizatoriai rekomenduoja į renginio vietą vykstantiems automobiliais kooperuotis ir važiuoti pilnais ekipažais. Neturintiems tokios galimybės organizuojamas specialus transportas – Tundrabusai. 
 
Pagarbą gamtai deklaruojanti „Tundra“ atnaujintame interneto tinklalapyje tundrafestival.lt jau paskelbė patvirtintus keturių pagrindinių scenų grojaraščius bei išsamią informaciją apie renginį, artimiausiu metu taip pat bus paskelbti ir dviejų mažesnių – paplūdimio erdvių – grojaraščiai. 
 
Šventinį Mindaugo karūnavimo dienos savaitgalį, liepos 5-8 dienomis, vyksiantis renginys jau trečią vasarą įsikurs Dūburio ežero saloje, įsiterpusioje vaizdingame Zarasų krašto peizaže. Techno, Bass, Psytrance ir Chillout erdvėse bei paplūdimio scenose muzikinius gyvus pasirodymus rengs pripažinti atlikėjai iš Argentinos, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Italijos, Kanados, Vokietijos, Olandijos, Suomijos, Belgijos, Estijos ir kitų šalių – iš viso daugiau nei 100 atlikėjų. Bilietais į festivalį bei vietą Tundrabuse prekiauja Tiketa.lt.

ekologija, festivalis, Tundra

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai