Now Reading
Homoseksualų pora, norėdama turėti vaikų, išleido per 4,5 milijono litų

Homoseksualų pora, norėdama turėti vaikų, išleido per 4,5 milijono litų

Homoseksualų pora

Laikas.lt
Parengta pagal dailymail.co.uk informaciją.

Barrie ir Tony Drewitt-Barlow jau tikriausiai priprato būti pirmaisiais – prieš 12 metų jiedu tapo pirmąja oficialiai pripažinta homoseksualia pora Jungtinėje Karalystėje, Barrie ir Tony yra pirmoji vyrų pora įrašyta jų vaikų gimimo liudijime (tai daugelyje šalių kelia problemų) – dvyniai Aspen ir Saffronwere turi du tėvus, juos Kalifornijoje išnešiojo ir pagimdė surogatinė motina. Dabar vyrai išleido 65 000 (apie 279 000 litų) svarų IVF (angliškas In vitro fertilisation akronimas, reiškiantis apvaisinimą mėgintuvėlyje) procedūrai bei kelionėms į JAV, norėdami pagausinti šeimą.

Vyrai siekia susilaukti daugiau dukrų, o dirbtinis apvaisinimas, kurio tikslas pasirinkti vaiko lytį legalus tik JAV, Meksikoje, Italijoje bei Tailande. Prieš dvi savaites trys mėgintuvėlyje apvaisintos donorės kiaušialąstės buvo implantuotos surogatinei motinai ir vyrai šiuo metu laukia žinių, ar procedūra sėkminga.

Jeigu viskas klostysis gerai ir moteris pasirodys esanti nėščia, tai vaikas bus jau šeštasis šeimoje, kita vertus, vykdant dirbtinio apvaisinimo procedūras labai padidėja tikimybė išnešioti dvynius ar net trejetuką, tad gausi šeima gali tapti dar gausesne. Barrie ir Tony jau turi vieną dukrą bei dvi poras dvynukų. Susilaukti šių vaikų homoseksualiai porai kainavo daugiau nei 1 milijoną svarų (apie 4,3 milijono litų) – šiuos pinigus jie išleido kelionėms į JAV, surogatinėms motinoms bei dirbtinio apvaisinimo procedūroms.

„Jeigu nebūtų įmanoma pasirinkti vaiko lyties, tai mes vis tiek turėtume daugiau vaikų ir juos mylėtume nepriklausomai nuo to ar tai mergaitės, ar berniukai. Tačiau tokia technologija egzistuoja, o mes norėjome mergaičių, kad išlygintume pusiausvyrą šeimoje. Suprantu, kad tai skamba dviprasmiškai, bet neabejoju, kad tą padarytų daugelis,“ – kalbėjo Tony.

Nesėkmingos procedūros atveju pora mergaites įsivaikintų užsienyje: „Mes negalime išlaukti ir norime lepinti savo dukras. Aš noriu joms pirkti rausvas Prada sukneles ir šliaužtinukus. Mes elgsimės ekologiškai, naudosime seną Saffron vaikišką lovelę iš Harrods, kuri kainavo 5 000 svarų (apie 22 000 litų, aut. pastaba), o deimantinius karolius už 100 000 svarų (apie 430 000 litų), kurių ji nebešioja, padalinsime į lygias dalis kūdikiams,“ – apie ištaigingą gyvenimą, kuris laukia mažųjų, pasakojo Barrie.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Galimu šeimos pagausėjimu džiaugiasi ne tik pora, bet ir jų vaikai: „Vaikams labai patinka idėja turėti daugiau seserų. Jie labai artimi. Visų asmenybės labai skirtingos, tačiau jie nuostabiai sutaria. Žmonės sako, kad neturėtume jų šitaip lepinti, tačiau jie to nusipelno. Saffron drabužiai yra kurti dizainerių, daugiausiai Gucci ir Karen Millen ir ji turi 500 porų batų. Jos kambario įrengimas kainavo 50 000 svarų (apie 214 500 litų, aut. pastaba). Berniukai nesidomi drabužiais, tačiau perkame jiems naujausio modelio iPad grotuvus bei nešiojamuosius kompiuterius,“ – pasakoja tėvas.

Galimybę šitaip lepinti savo atžalas (ir, visų pirma, jų susilaukti) vyrai gavo susikrovę turtus dirbdami kosmetikos tyrimų srityje. Dabar vyrams priklauso Britų Surogacijos Centras.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top