Now Reading
Anykščiai, kur nuostabi gamta ir stebuklai (skaitytojų įspūdžiai, foto)

Anykščiai, kur nuostabi gamta ir stebuklai (skaitytojų įspūdžiai, foto)

Anykščiai

Laikas.lt
Skaitytojų straipsnis ir nuotraukos

Laikas.lt džiaugiasi iniciatyviais skaitytojais, kurie pasidalina savo kelionių įspūdžiais. Rašėme apie Anykščiuose vykstantį „Nykštietišką triatloną“, tačiau apie miestelio grožį papasakoti dar neradome progos, o galiausiai studentės Indrė ir Agnė mus aplenkė ir pasigrožėjusios Anykščiais pasidalino savo mintimis. 


Šiemet Anykščiai yra Lietuvos kultūros sostinė 2012, taigi ta proga nusprendėme pasidalinti dviejų merginų atsiliepimais apie šį mažą miestelį. Tikimės, kad tai jus įkvėps apsilankyti šioje, nuostabia gamta ir turtinga istorine bei kultūrine praeitimi apsuptoje vietoje.

Dvi trečio kurso studentės, Indrė ir Agnė atvyko dviems dienoms – pasilsėti ir tuo pačiu susipažinti su miestu. Indrė Anykščiuose buvo jau nebe pirmą kartą, o Agnė – pirmąjį. Merginos sutiko pasidalinti įspūdžiais apie savo apsilankymą: „Žinoma, aplankėme Puntuko akmenį. Netoli Puntuko auga stebuklingi ąžuolai, aplink kuriuos vaikščiodamos sugalvojome norus ir labai tikimės, kad jie išsipildys, nes legendos ir vietiniai sako, jog čia sugalvoti norai pildosi.“

Laukdamos norų išsipildymo merginos nuvyko į apžvalgos bokštą, esantį ant Rubikio ežero kranto. Įlipus į bokštą atsiveria nuostabus ežero ir upės, kuri tarsi su juo susilieja vaizdas: „Vaizdai iš tiesų nuostabūs, vėjas draiko plaukus… Tiesa, tą bokštą rasti sunku, gerai, kad draugė, gyvenanti Anykščiuose buvo kartu. Nuorodų ir informacijos apie šį apžvalgos bokštą mažai, tačiau tikrai verta jį aplankyti,“ – pasakojo merginos.


Dar viena verta aplankymo Anykščių vieta yra rašytojo Jono Biliūno kapas, vadinamas „Laimės žiburiu“. Pastarasis yra ant kalno, tačiau tai merginų nebaugino: „Lipti buvo sunku, tačiau sužinojus, kad lipant sugalvoti norai pildosi, kojos pačios nešė aukštyn“.

Anykščiai garsėja ir siaurojo geležinkelio bėgiais, liaudiškai vadinamo siauruku, geležinkelio stotimi bei muziejumi. „Ant bėgių sutikome labai draugišką darbuotoją, kuris įleido į muziejų, nors jis tą dieną nedirbo bei leido pasivažinėti dviračiais, kurie yra ant bėgių, bei drezina. Pasėdėjom ant bėgių ir pasigrožėjome vaizdais atsveriančiais nuo geležinkelio tilto,“ – įspūdžiais dalijosi Indrė ir Agnė.

Merginas sužavėjo Anykščių Šv. Apaštalo evangelisto Mato bažnyčia, kuri yra viena iš aukščiausių Lietuvoje. Tai didingas, neogotikinės architektūros pastatas, pastatytas 1909 – aisiais metais. Įdomu tai, kad anksčiau čia stovėjo kitokia bažnyčia, kuri 1566 – aisiais sudegė per miestelio gaisrą. Naujai atsatyta šventovė vėl sudegė ir vėl buvo atstatyta. Nepaisant nelaimių, Anykščių bažnyčia buvo viena turtingiausių Vilniaus vyskupijoje – klebonijos valdose būta 100 kiemų.

Nuo įspūdžių pavargusios merginos apsilankė Anykščių baseine: „Pasikaitinome pirtyse, plaukiojome. Baseinas tapo atgaiva kūnui po ilgos, įspūdžių pilnos dienos. Jis nėra didelis, tačiau labai jaukus,“ – apie turiningos dienos pabaigą pasakojo studentės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Antrąją apsilankymo dieną merginos skyrė pasivaikščiojimui mieste, pradėjusios vaikštinėti miesto centre merginos pasiekė Dainų slėnį, kurio ramybę netrukus sudrebins trankus muzikos festivalis po atviru dangumi „Velnio akmuo“. „Eidamos žavėjomės gamta, kuri tikrai yra nepaprasto grožio. Pasivaikščiojom garsiuoju Anykščių šileliu, kuriame prisirinkome žibučių,“ – pavasarišką kelionės pabaigą prisimena Indrė ir Agnė.

Studentės rekomenduoja skirti savaitgalį Anykščių aplankymui: “Mus sužavėjo gamtos grožis ir miestelio tvarkingumas. Planuojame atvykti vėl, šįkart ilgesniam laikui, siauruku nuvažiuoti iki Rubikių ežero, nuvykti į Niūronių kaimą pas arkliukus, pajodinėti.“

Indrė ir Agnė pasakoja atsigavusios nuo miesto šurmulio, pailsėjusios, tad Anykščiai yra puiki vieta kiekvienam miestiečiui, kuris nori pabėgti nuo streso ir gyvenimo dideliame mieste keliamos įtampos, tačiau kartu pasisemti naujų žinių, aplankyti architektūros paminklus ir muziejus, sužinoti kažką naujo ir prisiliesti prie Lietuvos istorijos. 

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top