Now Reading
Video pusryčiai: Lietuvos studentų reklama „Chevrolet“

Video pusryčiai: Lietuvos studentų reklama „Chevrolet“

Video pusryčiai: Lietuvos studentų reklama „Chevrolet“

Karolis Vyšniauskas

Vilniaus dailės akademijos studentės režisuota reklama nelaimėjo „Young Creative Chevrolet“ konkurso, bet už profesionalų rezultatą, pasiektą vos už 100 Lt, kalną išsipildžiusių svajonių, sutalpintų į vieną minutę ir gražias gražių žmonių šypsenas, šis darbas gavo vienbalsį „Laikas.lt“ redakcijos palaikymą. Dalinamės juo su skaitytojais – lai būna inspiracija ankstyvam trečiadienio rytui:

Internete sugauta reklamos režisierė, šiuo metu Vilniaus dailės akademijoje antrąjį grafinio dizaino studijų kursą bebaigianti Aistė Jakimavičiūtė papasakojo apie reklamos kūrybos užkulisius:

 
„Sudalyvauti „Young Creative Chevrolet“ (beje „Chevrolet“ yra viena iš geriausiai parduodamų automobilių markių pasaulyje), konkurse ir sukurti meninę reklamą buvo viena iš studijų kurso užduočių. Ambicijų man tikrai netrūksta, tad papasakojau dėstytojai savo idėją, ir su didžiuliu noru ėmiausi to, ko niekada nesu dariusi prieš tai – režisuoti reklamą ir paversti ją realiu produktu. 
 
Per pažįstamus gavau operatoriaus Sauliaus Lukoševičiaus numerį. Buvo labai baisu skambinti, nes iš tiesų nežinojau, ką darau. Jis išgirdęs mano idėją sutiko iškart. Prasidėjo tris savaites trukusi filmavimo virtuvė.
 
Esu labai dėkinga visiems prisidėjusiems prie klipo gimimo. Beveik visi, kurių pagalbos prašiau, sutiko labai geranoriškai, su džiaugsmu ir entuziazmu. 
 
O darbo buvo išties labai daug – reikėjo surasti lokacijas, gauti leidimus ten filmuoti, atrasti aktorius (visi jie – mano draugai arba pažįstami), suderinti filmavimų laiką, iš vienos vietos į kitą gabentis visą įrangą ir t.t. 
 
Viso filmo biudžetas – 100 Lt. Tai yra visiškai nieko palyginus su pinigais, kurie sukasi reklamos pasaulyje.
 
Deja, „Chevrolet“ konkurso ši reklama nelaimėjo, bet patys nelikome ja nusivylę!“
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top