Now Reading
J.Steponavičiūtė: „Į mados pasaulį žengiau iš šokolado parduotuvėlės Vilniuje“

J.Steponavičiūtė: „Į mados pasaulį žengiau iš šokolado parduotuvėlės Vilniuje“

J.Steponavičiūtė: „Į mados pasaulį žengiau iš šokolado parduotuvėlės Vilniuje“

iq.lt
„Baltic Model Management“ archyvo nuotr.

Nuo šio pavasario trejus metus visose populiariosios „Max Factor“ kosmetikos reklamose matysime daugiau ar mažiau pažįstamą, tačiau svarbiausia – lietuvišką veidą. Vienos garsiausių mūsų šalies modelių agentūrų „Baltic Model Management“ atstovė Julija Steponavičiūtė su kosmetikos grande pasirašė sėkmingą bendradarbiavimo sutartį.

Nors jaunai merginai tai ne pirmas darbas su garsiomis mados industrijos kompanijomis, šią sėkmę ji laiko didžiuliu pokyčiu ne tik karjeroje, bet ir gyvenime. „Darbas su tokiu prekiniu ženklu – tai nauja atsakomybė ir patirtis, kuri, manau, atvers naujų kelių,“ – taip apie savo pasiekimą kalba lietuvė.

Esate pirmasis modelis iš Baltijos šalių, pasirašiusi kontraktą su tokio lygio kosmetikos kompanija. Kokie įspūdžiai liko iš pirmųjų darbų šiai reklamai?

Įspūdžiai tik teigiami. Su šia kampanija dirbantys žmonės yra savo srities profesionalai. Tokios komandos darbas duoda pačius geriausius rezultatus ir tai mane žavi.

Ar merginai iš Lietuvos gauti tokį pasiūlymą yra sudėtinga?

Gyvenime niekuomet nėra lengva kažko pasiekti, nesvarbu, ar tai būtų susiję su muzika, sportu, architektūra, ar medicina. Taip pat yra ir mano atveju. Džiaugiuosi, kad modelių nesirenka pagal tautybę. Diskriminacija mados pasaulyje yra visiškai svetimas reiškinys.

Kaip manote, kodėl buvote pasirinkta būtent jūs?

Turbūt niekas tiksliai neatsakytų į šį klausimą. Galbūt jie manyje pamatė žmogų, kurio įvaizdis tiko įkūnyti kompanijos viziją…

Šie metai jums ypatingi dar ir tuo, kad baigiate mokyklą. Jau dabar prasidėjo egzaminų maratonas – kaip pavyksta laviruoti tarp modelio veiklos ir mokslų?

 Pastaraisiais metais mažai keliavau, visą dėmesį skyriau mokslams, nes norėjosi ramiai baigti vidurinę. Pamokas praleisdavau ne ilgiau nei savaitę, todėl pasivyti bendraamžius nebuvo sudėtinga. Galų gale, ir lėktuve kartais galima pasimokyti.

Kokie artimiausi jūsų planai išlaikius baigiamuosius egzaminus?

Susikoncentruosiu į modelio veiklą, vėl pradėsiu keliauti. Taip pat noriu skirti laiko sau ir savo pomėgiams.

Ar manekene svajojote tapti nuo vaikystės, ar tai buvo netikėta fortūnos valia?

Nei galvojau, nei svajojau, kad galėčiau dirbti modeliu. Kai mane, perkančią šokoladą Vilniaus centre, užkalbino ir pakvietė į „Baltic Model Management“ agentūrą, buvau vos keturiolikos. Neturėjau nė menkiausio supratimo apie mados industriją.

O dabar turbūt ir ant pirštų nesuskaičiuotumėte sėkmingų projektų… Kurie ligšioliniai jums atrodo reikšmingiausi?

– Kiekvieną darbą laikau reikšmingu tiek savo karjerai, tiek asmeniniam tobulėjimui. Modeliui itin svarbu fotografuotis prestižiniams žurnalams bei didžiųjų mados namų reklamoms, dirbti su žymiais fotografais, stilistais ir t. t. Džiaugiuosi, kad teko pozuoti Stevenui Meiselui „Vogue Italia“ žurnalui, „Balenciaga“ mados namų reklamai, Craigui McDeanui „W magazine“, „Interview Magazine“, Nickui Knightui „Max Factor“ reklamai, „Mert & Marcus“ duetui „Roberto Cavalli 40th Anniversary Book“ albumui, dirbti su stilistais Alexu White, Karlu Templeru, Vanessa Reid.

  Ar populiarumo našta neslegia kasdieniniame gyvenime?

Aš esu ta pati Julija, kokia visuomet buvau. Draugai liko draugais, mes, kaip ir anksčiau, kuo daugiau laiko stengiamės praleisti kartu. Pasikeitė tik elgesys darbe: išaugo atsakomybės jausmas, tapau profesionalesnė, drąsesnė. Išmokau elgtis taip, kad likčiau patenkinta ne tik aš, bet ir komanda, su kuria dirbu.

Kur pastaruoju metu praleidžiate daugiausia laiko?

Šiuos metus daugiausia buvau namuose, Lietuvoje, tačiau baigus mokyklą viskas bus atvirkščiai. Mano darbe sudėtinga nuolat nežinoti, kuriame pasaulio krašte būsi kitą savaitę. Vieną dieną dirbi Londone, staiga patvirtina darbą Niujorke, o iš ten tenka skristi kur nors į Aziją. Kita vertus, toks gyvenimo būdas apsaugo nuo rutinos, turi galimybę aplankyti įvairius pasaulio kampelius.

Ką mada jums reiškia asmeniniame gyvenime?

  Ji yra mano gyvenimo dalis, mano darbas, dabartinė profesija. Mada man leidžia būti nepriklausomai, mėgautis dalykais, kurie man teikia džiaugsmą bei pasisemti įvairios patirties.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ar pagaunate save kuriant ateities planus kitoje srityje?

Žinoma, jų turiu, bet šiuo metu tai tėra įvairios idėjos. Ateityje sugalvosiu, kaip jas įgyvendinti.

 Kokiame iš aplankytų pasaulio šalių ar miestų norėtumėte užsibūti?

Visos mados sostinės turi savito žavesio, tačiau Londone jaučiuosi smagiausiai. Šiame mieste tiek daug visko vyksta, tačiau jis nėra perdaug triukšmingas. Manęs negąsdina lietus, nes užaugau Lietuvoje. O ir lietingų dienų ten nėra labai daug… Londone gyvena ir mano draugas, todėl šiame didmiestyje jaučiuosi sava ir saugi. Gera žinoti, kad ir gimtieji namai yra lengvai pasiekiami.

Kokių kitų galimybių atvėrė ligšiolinis pasisekimas modelio karjeroje?

Visos jos, mano nuomone, dar priešaky: dar neišgyventos, nepažintos, laukiančios manęs. Laikas parodys, ką galiu šioje industrijoje nuveikti.

Kas jums teikia didžiausią dvasinį džiaugsmą, reiškia pilnavertišką poilsį po kelionių, mokslų, modelio darbų?

Gamta ir dailė. Mėgstu lietuviškas sodybas, jose geriausiai ir pailsiu: labai gera išsimaudyti pirtyje, įšokti į tvenkinį, o vakare išsikepti šašlykų. Laisvalaikiu piešiu, šiuo metu itin pamėgau grafiką. Kūrybinė veikla puikiai leidžia atsipalaiduoti…


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top