Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose – nuo havajietiškų ritmų iki bonsai auginimo užsiėmimų

Laikas.lt

Visą savaitgalį, birželio 1–2 dienomis, Vilniaus Rotušės aikštėje rengiamose Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienose gyventojai turės galimybę ne tik susipažinti su Indijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos, Korėjos ir Tailando tradicinėmis virtuvėmis, bet ir pamatyti Rytų šalių kultūrinę programą.

Indiją pristatys visame pasaulyje išpopuliarėjusio klasikinio šiaurės Indijos Kathak šokio atlikėjai, kurie savo pasirodymuose tradicinius indų judesius derina su teatriniais elementais, inovatyvia muzika, ritmiškais kojų judesiais bei ekspresyviomis veido mimikomis.

Japoniją reprezentuos kimono demonstracija, kurios metu bus pasakojama tradicinio japonų rūbo istorija, stilistinė įvairovė, praktinis pobūdis.

Jungtinių Amerikos Valstijų pristatyme skambės havajietiški ritmai. Kūrinius pristatys perkusininkas S. Nekrošius bei muzikos atlikėjai D. Kriščiūnaitė ir U. Raugalas, grojantys havajietiška mažąja gitara – ukulėle.

Kinijos kultūrinį savitumą atskleis multiinstrumentalisto S. Petreikio bei klavišininko V. Bikaus meditacinės muzikos koncertai, kuriuose skambės rytų šalių instrumentai bei obertoninis dainavimas.

Korėjos atstovai renginyje demonstruos tautinį kostiumą bei kūrybines dirbtuves, kuriose bus rodomas tradicinis korėjietiškas žaidimas, vedami kaligrafijos ir kaukių gaminimo užsiėmimai.

Tailando pristatyme pasirodys aukštųjų mokyklų studentų šokių grupė, kuri pademonstruos siužetinius pasirodymus, veiks kūrybinių dirbtuvių paviljonas. Jame bus pristatomi aitvarų gaminimo, origami ir nuotaikų lėlių lipdymo seminarai. Juos papildys japoniškų hieroglifų meno ir šrifto improvizacijų – kaligrafijos, batikos, tapybos ant šilko ir miniatiūrinių medžių auginimo – bonsai – profesionalūs užsiėmimai.

Kultūrinę programą vainikuos kino seansai po atviru dangumi, kuriuose bus pristatomi kino kūrėjų iš Rytų šalių filmai, atspindintys šiuolaikinę Aziją ir menininkų požiūrį į savo šalį.

Primename, kad Rytų Azijos šalių virtuvių dienose sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami į Indijos, Japonijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kinijos, Korėjos bei Tailando kulinarijos paviljonus, kuriuose bus pristatomi unikalūs rytų šalių patiekalai, egzotiški produktai ir gaminimo tradicijos. Renginyje vyks ir rytų kovos menų parodomosios programos.

Daugiau informacijos apie renginio programą rasite čia.

Ramiojo vandenyno/Azijos šalių virtuvių dienos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai