Now Reading
Skandalingieji „The Prodigy“ jau atvyko į Kauną

Skandalingieji „The Prodigy“ jau atvyko į Kauną

Skandalingieji „The Prodigy“ jau atvyko į Kauną

Laikas.lt

Šį vakarą Kauno „Žalgirio“ arenos stogą kilnosiantys britų elektroninės muzikos pankai „The Prodigy“ jau Lietuvoje. Arenoje vyksta paruošiamieji darbai – montuojama scenos, garso ir apšvietimo technika, įrenginėjami persirengimo kambariai.

Kaip ir pridera geriausiems visų laikų šokių muzikos kūrėjams, grupės pageidavimų sąrašas taip pat neprastas – „The Prodigy“ nariai keliauja limuzino klasės automobiliais, kambariuose bus patiekti įmantrūs valgiai ir prabangus prancūziškas šampanas, užkulisių zonoje įrengtas specialus masažo kambarys bei pasirūpinta deguonies terapijos procedūromis.

Pasaulinio pripažinimo pelniusi grupė koncerto Kaune metu atliks ne tik naujus savo kūrinius, bet ir visus hitus, iškėlusius „The Prodigy“ į elektroninės muzikos olimpą.

Koncertą apšildys grupė „Yoko Mono“

YOKO MONO – tai tituluočiausio Lietuvos plokštelių meistro DJ Mamanios ir geriausio T.Ė.T.Ė apdovanojimuose nominuoto būgininko Josh McClung muzikinis projektas. Jokio analogo Lietuvoje neturinti muzikinė komanda ne vieną klausytoją prikausto savo išradingumu bei grojimo technikomis.
Hiphopo subkultūros įkvėptas DJ Mamania ir roko muzikos fanas Josh’as nevengia šiuos muzikinius stilius supinti į vientisą vakarėlio mišinį, drauge pajungdami visiem gerai žinomus hitus. „Yoko Mono muzikinis stilius – šokiai. Kūriniai, kuriuos naudojame išjudina kiekvieną šokių aikštelės dalyvį. Svarbus momentas – grojimo technikos, kurias gan nelengva suderinti, tačiau rezultatas stulbinantis. Įprasta šokių aikštelės muzika suskamba daug stipresniu prieskoniu“, – mintimis dalinasi DJ Mamania.

Niekada nesikartojantys ir išradingumu trykštantys Yoko Mono nariai kiekvienam pasirodymui sukurpia vis skirtingą dainų sąrašą, o taip pat nevengia pasikviesti svečią, kuris užima vietą prie mikrofono. Todėl tiek originalūs kūriniai, tiek koveriai suskamba daug stipriau ir gyviau su Yoko Mono aranžuote.

Šiek tiek įdomybių iš „The Prodigy“ istorijos

1990-aisiais buvusio breiko šokėjo ir didžėjaus Liamo Howletto suburta grupė nuveikė išties daug – pasaulyje parduota „The Prodigy“ daugiau kaip 25 mln. įrašų ir pelnyti 8 MTV apdovanojimai;

spygaujančiais reivo garsais karjerą pradėjusi grupė keičiasi kurdama kiekvieną naują albumą, o jų išleido šešis;

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

ryškiausių komercinių karjeros aukštumų grupė pasiekė 1997-aisiais išleidusi albumą „The Fat Of The Land“. Kelios jame įrašytos dainos iki šiol yra labai populiarios, o kūrinio „Smack My Bitch Up“ vaizdo klipas sukėlė bene didžiausią skandalą grupės istorijoje. Švedų režisieriaus Jono Akerlundo kūrinys, kuriame yra užuominų į smurtą ir narkotikų vartojimą, buvo cenzūruojamas daugelio televizijos kanalų. Būtent šiuo laikotarpiu „The Prodigy“ pagarsėjo kaip agresyvaus skambesio grupė, elektroninę muziką puikiai pritaikiusi koncertams;

1997 m. grupės koncertą Maskvos Raudonojoje aikštėje stebėjo 500 tūkstančių žiūrovų;

praėjusiais metais „The Prodigy“ pagerino šį savo rekordą – festivalyje Lenkijoje dalyvavo daugiau nei 700 tūkstančių žmonių.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top