Now Reading
Kine po atviru dangumi – lietuvių darbai

Kine po atviru dangumi – lietuvių darbai

Kine po atviru dangumi – lietuvių darbai

Laikas.lt

Jau tapo tradicija kiekvienais metais, atėjus šiltajam vasaros sezonui, rengti panevėžiečiams ir miesto svečiams nemokamus kino seansus Laisvės aikštėje po atviru dangumi. 

Kiekvieną penktadienį, visą vasarą, kviečiame į lietuvių kūrėjų sukurtus kino filmus.

Gegužės 25 d. 21:30 režisieriaus Jono Meko 90-mečio proga rodysime filmą – „Prisiminimai iš kelionės į Lietuvą“(JAV, Lietuva, eksperimentinė dokumentika, 1972, 1:28, režisierius: Adolfas Mekas, Jonas Mekas, vaidina: Annette Michelson, Peter Kubelka). Jonas Mekas– lietuvių filmų kūrėjas, menininkas ir kuratorius, dažnai vadinamas amerikietiškojo avangardo kino krikštatėviu.

Filmas – tarsi klasikinės liaudies pasakos epilogas. Du broliai iš už jūrų marių grįžta namo. Tačiau kitaip nei folklore čia negrįžtama nuleidus galvas, ar viską praradus. Ne, tai – džiaugsmingai melancholiškas pasivaikščiojimas prisiminimuose, susitikimas su seniai matytais mylimais žmonėmis ir laimingų brolių, Adolfo ir Jono Mekų šėlionės gimtosiose Semeniškėse. Filme vaizduojama idiliška Lietuva – kūrėjams nerūpi politinės ar socialinės batalijos, jie smalsiai žvelgia į savo gimtinę kurios nematė daugiau nei dvidešimt penkerius metus.

Birželio 1 d. 21:30 „Stebuklų laukas“ (Lietuva, dokumentinis, 2011, A, 1.02, režisierius ir operatorius: Mindaugas Survila)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Stebuklų laukas“ – dokumentinė poema apie žmones, daugiau negu 20 metų gyvenančius Budos miške, netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Ketverius metus kurtas dokumentinis filmas tarsi iš paties sąvartyno gyventojo perspektyvos pasakoja apie nykstančią unikalią bendruomenę, jos dienos ritmą, savotišką gyvenimo būdą, kasdienius džiaugsmus ir rūpesčius.

Apdovanojimai: geriausiai išvystyto projekto apdovanojimas „Golden Funnel” Rytų Europos Forume Jihlavoje (Čekija). Šių metų „Sidabrinėse gervėse“ pripažintas geriausiu ilgametražiu dokumentiniu kino filmu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top