Now Reading
Knygų pusryčiai. Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo

Knygų pusryčiai. Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo

Knygų pusryčiai. Šimtametis

Laikas.lt

ŠIMTAMETIS, KURIS IŠLIPO PRO LANGĄ IR DINGO – ne tik nuotaikingas mėnesio trukmės turas po Švediją, bet ir įspūdinga intelektuali kelionė per visą XX amžių. Knygos labirintais keliausime paskui šimtametį senuką Alaną Karlsoną, savo jubiliejaus proga „spjovusį“ į visus susirinkusius didžiajai šventei (merą, miestelio žiniasklaidą) ir pabėgusį iš senelių prieglaudos (o dar visai nepaprastu būdu – iššokus per langą), kad patirtų paskutinį nuotykį savo gyvenime! Kadangi šis žvitrus gudrus senukas sugebėjo ne tik pradingti, bet ir kartu su savimi išsinešti pavogtą lagaminą, jo ieško ne tik policija, bet ir nusikaltėliai!

Kaip manote, ar gali būti, kad vienas žmogus nulėmė visus svarbiausius XX a. įvykius? Taip! Ir tas žmogus yra ŠIMTAMETIS, KURIS IŠLIPO PRO LANGĄ IR DINGO. Pasirodo, smarkusis Alanas ne tik buvo visų ryškiausių praėjusio amžiaus įvykių liudininkas, bet ir pats šiuos įvykius kūrė! Būdamas sprogmenų specialistas, jis prisidėjo prie atominės bombos gamybos ir turėjo progą susitikti su įtakingiausiomis XX a. asmenybėmis: Stalinu, Čerčiliu, Mao, Trumanu, Franku ir De Goliu. Akis į akį su jais susitiksime ir mes!

Knyga turininga ir turtinga ne tik įtaigiomis istorinėmis detalėmis, subtiliu humoru, bet ir prasmingais pamokymais: bebaimis senukas, visada sakantis „taip“ ir besimėgaujantis gyvenimo teikiamais džiaugsmais moko skaitytojus drąsos ir lojalumo savo vertybėms.

Švedą Jonasą Jonassoną (g. 1961 m.), buvusį žurnalistą ir TV prodiuserį, aplankė netikėta debiutanto sėkmė: knyga apie šimtametį 2010 metais Švedijoje tapo perkamiausia, o jos tiražas perkopė milijoną! Po metų dėl teisių aukcionuose varžėsi didžiausios Europos leidyklos, o šiandien knyga išleista 30 kalbų!

Siūlome Jums laimėti šią knygą, kurią padovanosime už pažadą, jog mums parašysite Šimtametis, kuris išlipo pro langą ir dingo recenziją.  Dalyvauti galite ČIA.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top